930 x122 grota rece

lei-ron-bani

Crestere usoara a salariului in Arges

Daca dam crezare datelor statistice, argesenii o duc din ce in ce mai bine, veniturile lor salariale fiind in revenire dupa o lunga perioada de ajustari in minus. Marea problema este insa aceea ca inflatia si reducerile anterioare de venituri, dictate de Guvern, au facut ca, in realitate, puterea de cumparare a cetatenilor judetului sa scada.

Conform celor mai recente date statistice furnizate de Directia de Statistica Arges, veniturile argesenilor din salarii au cunoscut o usoara crestere in luna mai. O foarte usoara crestere, am adauga noi…

Astfel, in luna mai, castigul salarial mediu brut realizat in judetul Arges fost de 2.118 lei, inregistrand o usoara crestere (+0,5%) fata de nivelul realizarilor salariale din luna aprilie 2011. Comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, salariul mediu brut a crescut cu 11,2%, fiind sustinuta aceasta crestere cu 19,1% in industrie si constructii, 12,9% in agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit.

Au fost si scaderi (2,9%) in domeniul serviciilor. Cat priveste banii „in mana”, castigul salarial mediu net a fost in luna mai de 1.544 lei, cu 1,5% mai mare decat in luna aprilie 2011 si cu 9,7% mai mare decat in aceeasi luna a anului trecut.

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna aprilie in administratie publica (-0,7%) si in invatamant (-0,1%).

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90