930×122 POSADA 5

loteria_vizelor

Americantii vor sa desfiinteze „Loteria Vizelor”

Adio, visul American s-a spulberat… Statele Unite ar putea renunta la loteria vizelor, prin care zeci de mii de oameni din alte tari pot primi permis de ședere in SUA, beneficiind de multe dintre drepturile cetatenilor americani. In acest sens urmeaza sa fie propus un proiect de lege, spre examinarea Congresului.

Loteria Vizelor este un program celebru, un „joc” de care se leaga sperantele a milioane de oameni din intreaga lume. Romanii nu sunt mai prejos si participa an de an la selectia stricta pe care Ambasada SUA la Bucuresti o face. Anual, in SUA se organizeaza astfel de loterii. Aproximativ 55.000 de oameni din toata lumea pot obtine permis de sedere in Statele Unite, bucurându-se de drepturile cetateanului american, cu exceptia celui de a vota. Anul trecut, circa 15 milioane de oameni au participat la loterie, dintre care 55.000 au primit râvnita Carte Verde.

Presedintele Comisiei Juridice din Congres, Lamar Smith, initiator al acestui proiect, sustine ca loteria pentru Green Card ”este o invitatie pentru escroci si o sansa pentru teroristi”.  Smith considera ca loteria a avut ca scop sa ”diversifice componenta etnica a strainilor care intra in SUA”, ceea ce s-a și realizat.Din 1995 si pâna in prezent, gratie Cartii Verzi au venit in SUA circa 785.000 de persoane.

Initiativa anularii loteriei pentru permisul de sedere in SUA se bucura de sprijinul majoritatii republicanilor, in timp ce democratii considera ca o data cu eliminarea acesteia se va reduce numarul migrantilor legali.

Green Card este de fapt o ”carte de rezident permanent in Statele Unite”. Documentul acorda dreptul de rezidenta permanenta in SUA si dreptul la un loc de munca.

Propunerea desfiintarii acestui sistem vine dupa scandalul din primavara acestui an cand peste 22.000 de persoane au fost deja anuntate, in mod eronat, ca au fost desemnate castigatoare in urma extragerii Loteriei Vizelor de la 1 mai. Departamentul American de Stat a prezentat scuze pentru eroarea informatica aparuta, precizand ca noile rezultate vor fi anuntate la jumatatea lunii iulie. Mai exact, 90% dintre castigatori erau persoane care au depus cererile in primele doua zile ale perioadei de inscriere, care dureaza 30 de zile.

Loteria Vizelor a fost infiintata in 1994, pentru a acorda o sansa de imigrare legala cetatenilor din tarile in curs de dezvoltare sau tarile care au rate mici de imigrare in SUA.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90