930×122 POSADA 5

pitesti

Sistem video de supraveghere scos la licitatie

Municipiul Pitesti a avut sansa sa fie declarat pol de dezvoltare urbana. In acest sens, din fonduri europene au fost alocate pentru Pitesti sume consistente, de 38,8 milioane de euro, pentru realizarea unor proiecte importante de dezvoltare. Cel putin doua dintre aceste proiecte sunt deja in faza de implementare.

Astfel, Primaria Pitesti a lansat in sistemul electronic national de achizitii publice licitatia pentru desemnarea firmei care va realiza sistemul video de supraveghere video din zona Podul Viilor – Strand. In plus, vor fi facute si lucrari de reabilitare si imbunatatire a sistemului de iluminat public.

Valoarea estimata a lucrarilor este de 2,5 milioane de lei. Numai garantia de participare a firmelor care vor sa se inscrie la licitatie trebuie sa fie de 45.000 lei. In plus, cuantumul garantiei de buna executie a contractului de furnizare trebuie sa fie de 9% din valoarea contractului de furnizare (exclusiv TVA).

Al doilea proiect in implementare este cel de creare a noului parc Lunca Argesului, in Zavoi. Contractul de executie a fost adjudecat deja de trei firme care au participat la licitatie in asociere : Zeus, Selca si Apartamentul.

Zeus si Selca au realizat si lucrarile de reabilitare a zonei centrale a Pitestiului, etapa a III-a, iar Apartamentul s-a ocupat de reabilitarea si consolidarea cladirii Primariei. Proiectul Lunca Argesului are o valoare de 10 milioane de euro. Toate celelalte proiecte elaborate de specialistii Primariei vizeaza dezvoltarea infrastructurii locale, in special cea rutiera – inclusiv prin crearea pasajului rutier aerian de la Podul Viilor. Un alt proiect este cel de realizare a unui centru cultural multifunctional care sa functioneze si ca sediu pentru Filarmonica din Pitesti.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3