Eurial 930 x 122

salvamont3

Weekend aglomerat pentru salvamontistii argeseni

Weekend aglomerat pentru salvamontistii argeseni care au avut de executat trei interventii destul de dificile, sambata si duminica. Salvatorii montani au recuperat doi turisti, dintre care unul polonez, si au ajutat la evacuarea pe calea aerului a unui cioban care suferise un atac cerebral.

Sambata, salvatorii montani au fost sesizati sa se deplaseze in zona stanei din comuna Suici pentru a acorda ajutor unui cioban care se simtea rau si trebuia transportat de urgenta catre o unitate medicala. Salvamontistii au observat ca este vorba chiar de catre baciul stanei care suferise un atac cerebral, starea acestuia fiind critica. Pentru evacuarea barbatului salvamontistii argeseni au cerut interventia unui elicopter SMURD. Din cauza conditiilor meteo au fost necesare mai multe ore de asteptare si mai multe incercari de aterizare pentru ca elicopetrul sa ajunga la locul interventiei si sa aterizeze. Ciobanul a fost preluat si transportat la Spitalul Floreasca din Capitala.

Dupa cateva ore salvamontistii au fost din nou alertati de catre un turist care s-a accidentat in zona lacului Iezer. Acesta a suferit o entorsa la picior la o altitudine de 1800 m si nu se mai putea deplasa. Salvatorii montani argeseni l-au reperat pe turist si coborat cu targa pana la poalele muntelui. Ultima interventie a avut loc duminica in zona Piscul Negru unde un turist polonez a produs un accident rutier, masina sa cazand intr-o rapa, din fericire nu foarte adanca. Turistul a fost recuperat cu bine si se afla in afara pericolului.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3