Eurial 930 x 122

biobaza

Proiectul noii biobaze de la Smeura este gata

Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, ne-a declarat ca proiectul noii biobaze pentru caini care va fi construita la Smeura este gata. Este vorba de un proiect care fusese initial realizat pentru o constructie pe un teren de la CET Sud II, dar cum acesta este in litigiu, proiectul a trebuit sa fie adaptat pentru un teren achizitionat de Primarie langa biobaza administrata de asociatia „Iubiti Maidanezii”.

„In cel mult o saptamana vom intra in posesia proiectului si putem da drumul la proceduri. Proceduri care, din pacate, dureaza destul de mult, legislatia prevazand termene destul de mari si posibilitatea contestatiilor care ne pot tine pe loc.

Nu ne dam batuti si vrem sa facem adapostul de caini cu aproape 1.800 de locuri, asa cum am promis. Si il vom face, caci situatia maidanezilor ne preocupa in cel mai inalt grad”, ne-a declarat Cornel Ionica.

Municipalitatea a achizitionat in zona Smeura, in imediata apropiere a adapostului de caini administrat de fundatia germana Ute Langenkamp, un teren de circa 12.000 mp cu 3 euro metrul patrat. Pentru constructia adapostului administratiei locale este nevoie de circa 3,5 milioane de lei.

Data fiind intarzierea cu care incep procedurile de investitii, este de asteptat ca lucrararile de construire a noii biobaze sa fie gata de abia la anul. Se pare ca biobaza municipalitatii si cea a fundatiei germane vor functiona in paralel.

555×222  MAIA
570×90 MAIA