Eurial 930 x 122

albota_celula3

Cine ia grosul banilor din contractul pentru groapa de gunoi de la Albota

Noua rampa ecologica de deseuri de la Albota respecta toate standardele de protectia mediului, fiind realizata dupa norme si cu fonduri europene. Cine sunt, insa, cei care au avut acces la cascavalul reprezentat de toate lucrarile derulate in cadrul acestui program mamut, de peste 30 de milioane de euro? In cele ce urmeaza, vom vorbi exact despre firmele care au intrat in hora banilor europeni pentru rampa de deseuri si pentru lucrarile si dotarile conexe, programul intrând deja in etapa a II-a.

Pâna acum au fost emise 24 de certificate intermediare de plata in cadrul activitatii de supervizare a lucrarilor, valoarea fiind de 23,2 milioane de lei. In prezent sunt cautate eventualele defecte pentru a fi notificat constructorul rampei ecologice, astfel incât acestea sa fie remediate in cel mai scurt timp.

Firma C and E Consulting und Engineering GmbH din Germania a fost cea care a asigurat consultanta tehnica pentru suma de 2,3 milioane de euro! Hidroconstructia SA si SC Iridex Grup Constructii SRL au lucrat la inchiderea depozitelor vechi de deseuri necontrolate din zonele rurale, dar si la construirea unui nou depozit la Albota. Pretul contractului a fost de 25,5 milioane de euro, din care 16 milioane de euro din fonduri ISPA – europene.

Un contract micut, de doar 9.600 de euro, a prins si firma SC Aquatech Service pentru „evaluarea ofertelor tehnice si financiare depuse pentru contractul de lucrari”. Mult mai „baban” s-a dovedit a fi contractul obtinut de danezii de la COWI A-S, respectiv 700.000 de euro, pentru asistenta tehnica.

Pentru achizitia de echipamente – masini, pubele, etc. – au fost deja semnate contracte de 7 milioane de euro. De exemplu, autovehiculele cu care se vor transporta deseurile vor fi livrate de firma EVW Holding din România (1,16 milioane de euro), dar si de SC MHS Truck and Bus din România (1,8 milioane de euro). Unit Export Limited din Anglia a livrat un compactor pentru depozit si un concasor beton in valoare de aproape 700.000 de euro, iar firma SC Terra Romania Utilaje de Constructii SRL va livra câte un buldozer, excavator si incarcator frontal pentru suma de 522.000 de euro. Adarco Invest va liva prese hidraulice (7.000 de euro), iar pentru 900.000 de euro firma germana ESE Industrie GmbH va livra europubele si containere pentru gunoi.

Eurocontainerele metalice de 1.100 de litri vor fi livrate de firma Hellenic Environment Systems Industry din Grecia (1,8 milioane de euro), iar firma Europlast din tara noastra va asigura, pentru aproape 100.000 de euro, unitati individuale de compost.

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3