930 x122 grota rece

bani_romanesti

Salarii mai mici in Arges

Ultimele date statistice arata ca in luna iunie a anului in curs, ultima luna de referinta pentru care sunt prelucrate datele, castigul salarial mediu brut realizat in judetul Arges a fost de 2.021 lei, in scadere cu 97 lei (-4,6%) fata de luna mai 2011. Cele mai importante scaderi au fost inregistrate in sectorul industrie si constructii (-7,5%).

Comparativ cu realizarile salariale inregistrate in luna corespunzatoare a anului precedent, salariul a fost, totusi, mai mare, cu 12%.

In ceea ce priveste salariul mediu net, acesta a fost in iunie de 1.458 lei, cu 5,6% mai mic decat realizarile din luna mai 2011. Fata de luna corespunzatoare din anul 2010, salarial mediu net a fost mai mare pe ansamblu cu 10,6%.

Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta, din activitatile sectorului economic, s-au inregistrat ca urmare a nerealizarilor de productie ori incasarilor mai mici (functie de contracte), a dificultatilor financiare cu care s-au confruntat unele unitati economice, precum si a angajarilor de personal cu castiguri salariale mici.

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna mai in sanatate si asistenta sociala (+1,3%) ca urmare a platii sumelor restante in unele unitati din domeniul asistentei sociale, ori a disponibilizarii personalului cu castiguri salariale mici din aceste unitati, si in administratie publica (+0,4%) ca urmare a platii sumelor din alte fonduri in unele unitati ori a decontarilor in avans a concediilor de odihna.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90