New Profesional Consult 930 x 122

atentate-irak

Atentate in serie in Irak. Cel putin 74 de morti

Aparenta acalmie din Irak, nu de mult teatru de operatiuni militare sangeroase, s-a spulberat. O serie de atentate nerevendicate in mai multe orase au provocat pana acum moartea a cel putin 74 de oameni si ranirea altor peste 300. Pana acum au fost comise atentate in 15 orase din Irak.

Luni dimineata au fost atacate orasele Kut, Tikrit, Bagdad, Taji, Najaf, Kirkuk, Ramadi, Kerbala, Khan Beni Saad, Iskandariya, Mossul, Balad si mai multe localitati din provincia Diyala. Aceste atentate au fost urmate, in cursul serii, de un nou atac la Yussufiya, la 25 de kilometri sud de Bagdad, soldat cu sapte morti.

Cel mai sangeros a fost atacul cu bomba  din orasul Kout, la 160 de kilometri sud-est de Bagdad, care s-a soldat cu cel putin 40 de morti si 65 de raniti, potrivit unui bilant furnizat de Ghalid Rashid Khazaa, un purtator de cuvant al serviciilor de sanatate din regiunea Wasit, a carei capitala este Kout. Doua explozii ale unor masini capcana s-au produs in zone aglomerate ale orasului, ceea ce a dus la un mare numar al victimelor.

Conform Mediafax, la Najaf, la 150 de kilometri sud de Bagdad, doua masini-capcana au explodat, omorand sapte persoane si ranind alte 60, majoritatea politisti. Doi kamikaze au detonat incarcatura exploziva pe care o aveau asupra lor in sediul Departamentului antiterorist din Tikrit, orasul natal al fostului presedinte Saddam Hussein, omorand trei politisti.

Barbatii purtau uniforme ale politiei si legitimatii false si incercau sa „elibereze combatanti al-Qaida din inchisoare”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA