Kaia 930 x 120

mircea_andrei_senator

Mircea Andrei cu Mafia pe urme: Senatorul se „leapada” de Cosa Nostra prin tribunale

De cateva zile, presa centrala aduce in discutie un subiect mai vechi relatand ca Mafia italiana isi spala banii prin gropile de gunoi din Romania, ramificatiile acestei afaceri ducand si in Arges. Unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, deruleaza afaceri in Romania inca din 2000, unul dintre asociati fiind un prieten si fost asocial al senatorului Mircea Andrei, seful PDL Arges. Acum, procurorii italieni vor sa-i identifice firmele lui Ciancimino, dar si conturile din tara noastra pentru a le pune sub sechestru. In acelasi timp senatorul Andrei se judeca cu jurnalistii care i-au patat numele prin asocierea sa cu Mafia.

Parchetul din Palermo are suspiciuni ca unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, ar ascunde in tara noastra incredibila suma de 400 de milioane de euro. Massimo Ciancimino are deja trei condamnari in Italia. El a ajuns dupa gratii, insa abia in aprilie 2011. Cinciamino avea afaceri prospere in mai multe tari, printre care si Romania. Sute de milioane de euro au plecat din Italia spre tara noastra si au fost investite in gropi de gunoi, in Prahova, Arges si Ilfov.

Firma controlata de mafia italiana, Agenda 21, a desfasurat in perioada 2002-2006 afaceri cu deseuri in toate colturile tarii cooptand ca parteneri de seama oameni-cheie in administratia romaneasca. In 2004, Agenda 21 a cumparat 82% din actiunile societatii Ecorec SA, firma care in prezent administreaza groapa de gunoi de la Glina. Societatea fusese initial controlata de o serie de oameni de afaceri romani, printre care si actualul senator PDL Mircea Andrei (cu 7%), impreuna cu partenerul sau de incredere, Victor Dombrovschi care este directorul societatii. Intrarea mafiei italiene la Glina a coincis cu iesirea lui Mircea Andrei din societate. A ramas in schimb omul sau de incredere, Victor Dombrovschi, care detine si astazi 15% din Ecorec SA. Cu ajutorul lui Victor Dombrovschi, magistratii italieni cred ca au fost facturati circa 238 de milioane de euro rezultati din diferenta de pret de 5 euro pe tona de gunoi pe care o percepe Glina si 70 de euro necesari pentru aceeasi cantitate in Italia.

Victor Dombrovschi, asociatul si omul cu care Mircea Andrei imparte mai multe proprietati in declaratia de avere si pe care l-a imprumutat chiar cu 300.000 de euro, e suspectat de procurorii italieni anti-mafia ca a spalat banii organizatiei Cosa Nostra in Romania, prin firma Ecorec. Ecorec este implicata si in “Scandalul gunoaielor” de la Consiliul Judetean Arges, dupa ce a contestat licitatia pentru concesionarea gropii ecologice de la Albota.

Legat de acest subiect care inca nu s-a stins in presa centrala, senatorul PDL Mircea Andrei si conducerea ECOREC ataca in instanta „Jurnalul de Arges” solicitand daune morale de miliarde de lei pentru defaimare!

Senatorul PDL, Mircea Andrei, secretar al Comisiei Juridice din Senat si presedinte al organizatiei PDL Arges a depus, in 5 aprilie 2011, la Tribunalul Arges o plangere impotriva publicatiei Jurnal de Arges, solicitand condamnarea ziaristilor care, in plan local, i-au prejudiciat imaginea numindu-l ”asociat al asociatului mafiei”. Impotriva acelorasi ziaristi de la ”Jurnalul de Arges” au facut plangere in instanta si actionari ai firmei ECOREC SA, directorul general Victor Dombrovschi si italianul Sergio Pileri, care au fost subiect de presa locala mai ales in conditiile in care ECOREC participa la o licitatie realizata chiar de Consiliul Judetean Arges. Plangerea a fost depusa de data aceasta la Bucuresti, la Judecatoria Sector 2, si a primit termen peste un an, in 02.04.2012.

Mai mult, avocatii care-l reprezinta pe senatorul PDL, colegi ai sai din cabinetul de avocatura in care, deocamdata, senatorul nu mai activeaza, subliniaza faptul ca jurnalistii au asociat persoana lui Mircea Andrei de ”mafie” si de ”raketi” si l-au acuzat pe demnitar ca ar fi fost implicat in arestarea lui Nicolescu. Mai mult, in plangere, senatorul arata ca desi jurnalistii au facut trimitere la asocierea cu ”mafiotii” de la ECOREC, el nu are nici o legatura cu aceasta firma si ca singura legatura dintre el si actionarul Dombrovski de la ECOREC o constituie in prezent achitarea unui imobil compus din doua cladiri, fapt ce rezulta din declaratia sa de avere, iar afirmatia la data instrainarii pachetului de actiuni detinut la SC GAZ SUD SA detinea participatii in aceasta alaturi de senator si Victor Dombrovschi. Pe de alta parte, Mircea Andrei afirma ca nu i-a cunoscut nicodata pe italienii Pileri si ca numele acestora sunt amintite in articolele de presa ”in scopul de a se rasfrange asupra mea interpretarile privind situatia acestora”.

Mircea Andrei considera ca cele scrise de jurnalistii locali fac parte dintr-o campanie de calomniere in care exista o permanenta asociere cu ECOREC, cu ”Razboiul gunoaielor”, cu mafia siciliana, cu licitatia pentru groapa de gunoi de la Albota, chestiuni pe care le total nejustificate. Intrucat considera ca a fost prejudiciat si ca i-a fost afectata imaginea publica ”extrem de importanta in situatia mea-senator si presedinte in plan local al organizatiei partidului de guvernamant, senatorul Mircea Andrei a solicitat, in premiera pentru justitia romana, ca instanta sa aiba in vedere si reactiile exprese ale cititorilor (atat cele expres formulate in pagina de internet a publicatiei, cat si cele ale cititorilor saptamanalului. El cere instantei obligarea paratilor, in solidar, la plata sumei de 550.000 lei reprezentand daune morale.

La randul sau, si directorul general al SC ECOREC SA, Victor Dombrovshi, a depus actiune civila in instanta, la Judecatoria Sector 2, solicitand obligarea ziaristilor de la ”Jurnalul de Arges” la plata unor daune morale in cuantum de 150.000 lei si obligarea paratilor la publicarea hotararii judecatoresti in doua numere consecutive a hotararii judecatoresti, cu aceleasi caractere ca si articole de fond pe care le considera calomnioase si defaimatoare. Acesta explica faptul ca pana in 2008 a detinut si detine si in prezent impreuna cu fratii Sergio si Giuseppe Pileri un pachet de actiuni, fiecare cu procentul sau, actionarul majoritar, AGENDA 21 era detinuta de catre SIRCO SpA, societate anchetata in Italia pentru pretinse spalari de bani, iar in locul acestora a venit in 2008 in locul AGENDEI 21, firma ALZALEA SRL. Dombrovshi arata ca a luat la cunostinta de ”campania calomnioasa si mincinoasa” la care este supus citind editia on line a Jurnalului de Arges, in luna februarie a acestui an. In interiorul actiunii facute la instanta, exista si trimiteri la o ancheta realizata de catre lumeajustitiei.ro: ” Aceste afirmatii calomnioase, defaimatoare au fost facute in conditiile in care inca din data de 27 Ianuarie 2011, in cadrul unui interviu acordat publicatiei on-line Lumea Justitiei, am oferit explicatii pe larg referitoare la scandalul izbucnit in Italia si implicatiile pe care acesta la avut asupra firmei pe care o conduc, ECOREC S.A. Astfel, pentru evitarea speculatiilor, in cadrul interviului anterior am mentionat ca in afara de faptul ca SC Agenda 21 SRL a achizitionat 82% din actiunile ECOREC, in 2004, ECOREC SA nu a avut niciun fel de legatura cu ceea ce s-a intamplat in Italia. Societatea SIRCO SpA care apare drept principal subiect al cercetarilor si acuzatiilor celor de la Palermo este actionar in societatea fostului nostru actionar Agenda 21 SA. Deci, subiectul anchetelor l-a constituit un asociat (Sirco SpA) al fostului actionar majoritar (Agenda 21 S.R.L.) al societatii pe care o conduc, ECOREC S.A. Mai mult, este de mentionat ca societatea SIRCO SpA avea o participatie de doar 25, 5% in cadrul fostului actionar majoritar al S.C. ECOREC S.A. Mai mult, inca de la nivelul anului 2008, dupa cum recunoaste si paratul, actiunile S.C. AGENDA 21 S.R.L. (societate intrata in faliment) sunt preluate de catre S.C. ALZALEA S.R.L., ceeace echivaleaza cu o disociere totala de S.C. AGENDA 21 S.R.L. Si aceasta de aproape 3 ani”.

Seful ECOREC, Dombrovshi, are aceeasi suparare pe jurnalisti pe care o are si senatorul Mircea Andrei, legata de articolele in care cei doi apar ca si parteneri, si sunt asociati deopotriva cu mafia siciliana asa-numita ”mafia gunoaielor”.

In cererea de chemare in judecata depusa in instanta de directorul general al ECOREC, acesta arata ca ”subsemnatul, in calitate de reprezentant al S.C. ECOREC S.A., participanta la licitatia pentru concesionarea gropii de gunoi de la Albota, as fi facut contestatie la Comisia de licitatie numita de Consiliul Judetean cerand suspendarea procedurii de atribuire, intrucat as fi simtit ca „pierd teren” Si aceasta afirmatie ca si celelalte afirmati nu se bucura de cel mai mic suport factual. Astfel, societatea pe care o conduc nu a facut nicio cerere de suspendare a licitatiei, ci doar o solicitare de clarificare a caietului de sarcini care nu facea decat sa prejudicieze pe oricare dintre posibilii castigatorii ai licitatiei”.

In ce priveste asocierea ECOREC cu mafia italiana care, asa cum a aparut in mass-media nationala, ar recicla prin aceasta firma sute de tone de deseuri, Dombrovshi mentioneaza: ”Asa cum am mentionat si cu alte ocazii conform legislatiei romane, importul de deseuri de orice natura este interzis si constituie fapta penala care se pedepseste cu inchisoarea. In aceste conditii, acuzatia este directa la activitatea ECOREC SA, ca fiind ilegala. Or, ea nu este fondata pentru ca nu am importat niciodata asemenea deseuri. Este la mintea oricui ca nu poti aduce cantitati de milioane de tone de deseuri in Romania, fara ca autoritatile, oricare ar fi ele sa nu se autosesizeze. Ar fi trebuit sa existe o conspiratie nationala intre toate autoritatile statului roman, ca o asemenea operatiune sa se poate derula. Mai mult in cazul in care se intampla asa ceva pana in momentul de fata ar fi existat mai multe arestari, pierderi de licenta si oprirea activitatii. Or, asa ceva nu s-a intamplat si nici nu are cum sa se intample intrucat firma ECOREC S.A. isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia in vigoare”.

Indiferent de rezultatele acestei povesti, senatorul Mircea Andrei nu poate nega faptul ca admira cel putin filmele cu mafioti, in biroul sau existand intreaga colectie a celebrului film „Nasul”.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3