930×122 CAPRA 5

sens_giratoriu

Un sens giratoriu s-ar putea lasa cu exproprieri

Unul dintre cele mai importante proiecte de investitii aflate in derulare in Pitesti in momentul de fata este cel legat de amenajarea sensului giratoriu din Nord, de la Agip. Pentru a asigura o cat mai buna fluidizare a traficului in punctul respectiv, autoritatile locale cauta acum solutii sa mareasca numarul de benzi de circulatie. Pentru asta, s-ar putea ajunge inclusiv la exproprieri.

Pentru a putea face largirea caii rulante si amenaja inca o banda pe fiecare sens de circulatie, municipalitatea are nevoie de teren. Teren pe care doreste sa il cumpere de la proprietarii din zona, astfel incat sa poata fi amenajate benzile noi in cel mai scurt timp.

Daca, insa, proprietarii nu vor fi de acord, se va ajunge la solutia exproprierii cu justa despagubire. O astfel de procedura a mai fost realizata in Arges de catre Guvern in urma cu mai multi ani la construirea centurii ocolitoare a Pitestiului in regim de autostrada. Chiar si dupa expropriere, au fost proprietarii care au dat statul in judecata, nemultumiti de pretul oferit, insa toti au pierdut. Lucrarile au putut fi insa demarate in timp util.

Primaria a instituit „moda” sensurilor giratorii ca solutie la problemele de trafic din diverse puncte fierbinti. In marea lor majoritate, sensurile giratorii nou create au dat rezultate, existand insa si dificultati cum au fost cu cele de la Electrica si care au dus la mentinerea sistemului cu semafoare.

Autoritatile locale sustin ca in cel mult 2 luni noul sens giratoriu ar urma sa fie gata, ADP lucrand de zor in acest sens. Conducerea Prfimariei sustine ca nu se va opri aici si ca in plan mai sunt si alte sensuri giratorii, cum ar fi cel din zona barierei de la CNCD (Calea Depozitelor).

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3