New Profesional Consult 930 x 122

epoca_muzeu_sam08

Argesul, imbracat in haine de epoca!

Joi seara a fost deschisa expoziţia organizată în colaborare cu alte instituţii de prestigiu din ţară, inclusiv Muzeul Naţional de Istorie al României cu o serie de piese de vestimentaţie din secolul XIX-lea, Muzeul Goleşti, Biblioteca Judeţeană Argeş intitulata „Amintiri din Argesul de altadata”.

 

Muzică de fanfară, domniţe îmbrăcate cochet, dar elegant, în rochii de epocă, miros de….secol XIX.

Şi vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Bucura Oprescu, a venit îmbrăcată într-o superbă rochie albă, tot de epocă, în ton cu atmosfera romantică de pe vremea când Piteştiul şi Argeşul aveau un cu totul alt aspect şi, mai ales, cu adevărat, strălucire.

În Muzeul Judeţean puteţi găsi, pe lângă diferitele obiecte de uz caznic, aparate de fotografiat, presa vremii, printre care şi „Argeşul”, obiecte de vestimentaţie, un patefon şi obiecte care au aparţinut lui Rebreanu, Alexandru Golescu, Alexandru Davila sau Armand Călinescu.

Câmpulungeanul Ioan Crăciun a prezentat şi două lucrări editate de „Ars Docendi” care se integrau perfect în cadrul devenit realitate: „Modele de cusături pentru costume naţionale române culese din judeţul Muscel” şi „Monumente istorice ale României- Tipuri din judeţele Argeş şi Muscel, anul 1893”.

Expozitia este deschisa vizitatorilor pana la data de 25 august.

epoca_muzeu_sam02epoca_muzeu_sam11epoca_muzeu_sam13epoca_muzeu_sam17

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA