Kaia 930 x 120

fukushima_84304000

Cutremur in zona Fukushima

Un puternic cutremur s-a produs vineri dimineata, 19 august, in largul regiunii Fukushima din Japonia. Niponii se tem de o noua catastrofa, asa ca a fost emisa imediat o alerta de tsunami. In zona respectiva este si o centrala nucleara care a avut mult de suferit dupa cutremurul devstator din martie cand a fost grav avariata.

Cutremurul s-a produs in largul regiunii Fukushima, asa cum s-a intamplat si in martie. Oamenii de stiinta au atras atentia inca de atunci ca activitatea seismica s-a intensificat si ca vor mai urma seisme puternice. Fukushima. A fost emisa avertizare de tsunami

Un cutremur si valuri seismice gigantice au afectat coastele de nord-vest ale Japoniei in martie, provocand cel mai important dezastru nuclear dupa cel de la Cernobil. Orasul Onahama a fost lovit de valuri de 4 metri care au maturat totul in cale. Un tsunami de patru metri inaltime a fost observat in prefectura Iwate si a provocat pagube la Kamaishi.

Cutremurul s-a produs la o adandime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio. La putin timp dupa cutremur au avut loc doua replici de 6,4, la interval de un minut. Acestea au fost urmate la scurt timp de o noua replica, cu magnitudinea de 6 grade.
In orasul Onahama, din districtul Fukushima, au fost luate de valuri case si masini.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90