pizzeria sapori  930 122

garapitesti

Demersuri pentru blocul-fantoma

Autoritatile locale din Pitesti au inceput o serie de demersuri pentru clarificarea situatiei blocului G1 din Tudor Vladimirescu numit si blocul-fantoma deoarece de la Revolutie si pana acum nu a fost finalizat. Autoritatile locale din Pitesti vor sa realizeze aici o serie de locuinte sociale, dar inca nu pot investi in imobil.

Concret, blocul a fost dat in administrarea Primariei, dar o serie de apartamente din el apartin Ministerului Administratiei si Internelor. Pentru a ceda tot imobilul municipalitatii, Ministerul a cerut apartamente la schimb Primariei, iar acest schimb inca nu a fost realizat.

Acum, municipalitatea incearca sa ajunga la o solutie cu Ministerul pentru a putea incepe investitiile. Blocul, inceput inainte de 1989, nu a fost terminat nici pana acum, se degradeaza pe zi ce trece si se ridica precum o adevarata fantoma langa sinele de cale ferata de la pasarela.

Municipalitatea a facut demersuri si catre ANL, Agentia Nationala pentru Locuinte, astfel incat aceasta sa investeasca in imobil, dar de ani de zile blocul este pe lista de asteptare. In tot acest interval de timp, ANL a investit in alte judete, iar blocul G1 se degradeaza pe zi ce trece.

Si asa arhitectii isi pun problema unei consolidari. O expertiza tehnica va fi efectuata imediat ce se va lamuri regimul juridic al imobilului care a devenit, intre timp, casa a aurolacilor si WC public.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3