New Profesional Consult 930 x 122

Viorica_Bucur

A murit Viorica Bucur

Cancerul a mai rapus o persoana cunoscuta din Romania. Cunoscutul critic de film Viorica Bucur a murit luni din cauza unui cancer la pancreas. Anuntul a fost facut de Laurentiu Damian, , a declarat pentru MEDIAFAX Laurentiu Damian, profesor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC).

Viorica Bucur va fi inmormântata miercuri la Manastirea Cernica. Ea era profesor universitar doctor la UNATC.

Conform Mediafax, Criticul de film si profesorul universitar Viorica Bucur a realizat, timp de 15 ani, „Gala desenului animat” – singura emisiune dedicata desenelor animate, inainte de caderea regimului comunist.

In perioada 1969 – 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutati din lumea filmului, care cuprindea, totodata, si elemente de istorie a cinematografiei si recenzii de film.

Pe de alta parte, intre 1970 si 1974, Viorica Bucur a realizat emisiunile „Istoria filmului mut” si „Istoria filmului sonor”.

Emisiunea care i-a adus cea mai mare popularitate a fost longeviva „Gala desenului animat”, produsa si difuzata intre anii 1974 – 1992 la Televiziunea Nationala.

Eurial 555 x222
570×90 MAIA