930 x122 grota rece

biobaza

Proiectul biobazei, gata in doua saptamani

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat ca proiectul noii biobaze pentru cainii fara stapan de la Smeura va fi gata in cel mult doua saptamani, urmand ca investitia de construire a noului adapost sa fie scoasa la licitatie. Municipalitatea a achizitionat un teren de circa 10.000 de metri patrati langa biobaza existenta pentru a crea un adapost propriu menit sa ajute la rezolvarea problemei maidanezilor.

Tudor Pendiuc este nemultumit de faptul ca, in prezent, numarul maidanezilor pare sa fie crescut pe strazile din municipiu, desi cei de la fundatia Ute Langenkamp care administreaza biobaza deja existenta la Smeura deruleaza de 10 ani un program care presupune sterilizarea maidanezilor, dar si intoarcerea acestora in locurile de unde au fost stransi. In ciuda eforturilor autoritatilor locale, continua sa fie adusi, de asemenea, multi caini din alte localitati.

„Eu voi aplica legea, indiferent ce va prevede aceasta. Ne preocupa rezolvarea problemei maidanezilor in cel mai inalt grad, dar este nevoie si ca autoritatile centrale sa se implice si sa adopte mai repede Parlamentul o lege in acest sens”, a spus Pendiuc.

Conform unei analize a Primariei, in ultimii ani peste 5.000 de argeseni au avut de suferit din cauza maidanezilor. Statisticile de la spitalele din judet arata ca problema cainilor fara stapan este una acuta, dar in egala masura sunt probleme si cu cainii cu stapan in sensul ca proprietarii nu respecta legislatia, ci ii plimba fara lesa sau ii lasa liberi din curti pentru anumite perioade ale zilei.

Tocmai in acest sens, municipalitatea intentioneaza sa declanseze o actiune de monitorizare a proprietarilor de animale si sa ii sanctioneze pe cei care nu respecta legislatia.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA