pizzeria sapori  930 122

uragan_irene

Irene a ajuns la New York. Uraganul a ucis deja 8 persoane

Uraganul Irene, unul dintre cele mai puternice din ultimii ani, a ajuns la New York. In orasul care nu doarme niciodata transporturile sunt oprite, aeroporturile sunt inchise si mii de persoane au fost evacuate din calea nimicitorului uragan. Acesta vine la putin timp dupa ce si un cutremur puternic a lovit coasta de est a Statelor Unite ale Americii.

Uraganul Irene a provocat deja moartea a opt persoane si a dus la evacuarea a cel putin 1,5 milioane de oameni din diverse zone ale coastei de est nord-americane. „Extremitatea uraganului a ajuns la noi”, a declarat primarul din New York, Michael Bloomberg, in cadrul unei conferinte de presa.

„Nu iesiti pe strazi, ramaneti in casele voastre sau in centrele de primire”, le-a cerut primarul locuitorilor, dupa care a mai afirmat ca „prea tarziu pentru a mai pleca” pentru cei care nu au respectat recomandarile de evacuare in zonele inundabile.

La New York se asteapta si o crestere a nivelului apelor. Spectacolele de pe Broadway au fost anulate iar Time Square, alta data o piata plina de turisti, este abandonata. Circa 370.000 de persoane au primit ordin de evacuare din partea primarului Michael Bloomberg.  Primaria a deschis si 100 de centre de primire pentru evacuati.

In New Jersey peste un milion de persoane au fost evacuate din zonele de coasta.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3