Eurial 930 x 122

internet1

Site-urile comunelor din Arges, o “varza” totala

Unul dintre instrumentele de comunicare moderne fara de care multi nici nu concep sa mai plece la drum in orice domeniu este internetul. Suntem in anul de gratie 2011 si te-ai astepta ca internetul sa fi patruns si in mediul rural, macar la Primarii si cel putin la cele care pretind ca vor sa atraga turisti pe meleagurile lor. Lucrurile sunt insa departe de a sta astfel. O “tura” pentru a gasi adresele de internet ale Primariilor poate fi o incercare dificila. Cautarile noastre ne-au dus de cele mai multe ori la site-ul Consiliului Judetean, www.cjarges.ro, pe care exista o sectiune dedicata localitatilor dar care nu ofera decat date despre numarul de locuitori, suprafata, etc. Adrese propriu-zise de internet ale Primariilor nu pot fi gasite decat in putine cazuri, si acolo fiind vorba de probleme mari.
Neactualizate si cu reclama pentru primari
Acolo unde am gasit site-uri ale Primariilor de comuna am dat si peste poza edilului ocupand prima pagina. Un site cat de cat pus la punct din punct de vedere vizual este cel al Primariei Bascov. Acesta contine hotarari ale Consiliului Local, fotografii, date despre cei care conduc localitatea, firme, etc. La bile negre se inscrie faptul ca declaratiile de avere ale alesilor locali nu mai sunt actualizate din 2008.

Pe site-ul Primariei Poiana Lacului gasim un mesaj de intampinare, date contabile, date despre firme, achizitii publice. Care sunt ultimele noutati? Un singur exemplu: “Ultimele noutati: A fost depus spre finantare in sesiunea 01/2009 derulata in perioada 15 iunie – 31 iulie 2009 pentru Masura 322 proiectul integrat „Reabilitare si asfaltare drumuri comunale in comuna Poiana Lacului, constructie Camin de Batrani in satul Paduroiu Deal si dotare Camin Cultural Paduroiu Vale”. Chiar noutati…

In ceea ce priveste Primaria Corbi, am avut surpriza de a da peste…un blog numit Blog Primaria Corbi. Evident, gasim date despre manastirea Corbii de Piatra, dar si subiecte cum ar fi asa numitele « postari populare », cum ar fi  « Sa ne schitam planul pastravariei », « Abatorul de iepuri, o afacere care promite », « Cat te costa sa-ti faci o ferma de porci » ori « Prognoza vremii pentru luna aprilie 2011 ».

www.primariamosoaia.ro este un site bine pus la punct, iar primarul Florea Ene tine sa isi informeze vizitatorii despre un « Record absolut – comuna Mosoaia alimentata cu apa in proportie de 100% ! » chiar de pe prima pagina, sa stie lumea cu cine are de-a face.

Mai dam peste stiri locale si date generale despre comuna, firme, alesi locali, dar si despre o revista a localitatii care este editata de Consiliul Local.

In alta era
Cat despre celelalte Primarii din Arges, parca sunt in alta era. Te-ai fi asteptat ca macar comunele din apropiere de Pitesti sa dispuna de pagini de internet, dar nici la Bradu si Oarja (comune cu buget mare), nici la Maracineni sau Budeasa nu s-a petrecut o asemenea revolutie tehnologica. Mergand spre nordul judetului, acolo unde Primariile se bat cu pumnii in piept ca fac turism si promoveaza obiectivele lor prin diverse puncte de informare, constatam aceeasi lipsa de interes pentru internet si beneficiile sale.

Vor mai trece, probabil, cativa ani pana vom ajunge ca toate localitatile sa aiba internet nu doar pentru Primarii, ci pentru toti locuitorii, perioada in care discrepantele fata de lumea civilizata se vor tot adanci…

Kaia 555×222
eurial 570×90