Eurial 930 x 122

arpechim_ansamblu

Platile compensatorii de la rafinaria Arpechim

Rafinaria Arpechim trage sa moara. Tinuta pe perfuzii de catre OMV Petrom de ceva vreme, rafinaria nu mai convinge decat putina lume ca mai merita sa traiasca. Problema este ca nici macar toti angajatii nu sunt convinsi ca vor ca totul sa mearga mai departe.

Concret, cam 100 de angajati din cei aproape 650 de la rafinarie sunt aproape de pensie. Surse din cadrul firmei sustin ca acestia se roaga ca totul sa se sfarseasca rapid, pentru ca ei sa apuce…plati compensatorii! Unii dintre ei au spus ca ar regreta foarte mult sa iasa la pensie fara sa apuce plati compensatorii foarte generoase care sunt puse la bataie de conducerea companiei.

Angajatii mai tineri, in schimb, vor ca rafinaria sa continue sa functioneze. Este greu pentru ei sa se apuce de altceva, chiar daca vor primi bani frumosi la disponibilizare. Despre ce sume este vorba, asadar?

Angajatii care au o vechime cuprinsa intre 5 si 15 ani in companie vor primi cate 27.200 de lei fiecare, plus doua luni platite de preaviz. Salariatii care au peste 15 ani vechime in companie vor primi cate 35.100 lei fiecare (vorbim de sume nete). In fine, la aceste sume se mai adauga si cate 4 salarii nete (media la rafinarie este de circa 2.000 de lei lunar) pentru cei care sunt aproape de pensie. Sume frumoase, asadar, pentru oricine.

Mai ales pentru niste oameni care de ceva vreme sunt platiti de OMV Petrom pentru…a sta, caci instalatiile sunt oprite.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3