Kaia 930 x 120

Painea-feliata

Noi reguli privind productia si comercializarea painii

Incepand cu data de 15 septembrie 2011 vor intra in vigoare doua noi ordine ale presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor privind productia si comercializarea painii. Cei care incalca aceste reguli risca sanctiuni drastice din partea autoritatilor.

Painea care se va produce si comercializa de la 15 septembrie nu va putea sa aiba sub 300 de grame. Orice majorare a acestei cantitati se va putea face numai din suta in suta de grame.

Ordinele au fost elaborat in urma colaborarii cu patronatul din panificatie, stabilindu-se ca noile masuri ”vor aduce mult mai multa clarificare din punct de vedere al legislatiei si implicare” din partea celor care produc si comercializeaza paine.

Controalele efectuate de-a lungul timpului au relevat faptul ca intre ceea ce era prezentat ca si cantitate neta pe eticheta si ceea ce era de fapt comercializat se inregistrau diferente de 70 – 80 de grame.

Sanctiunile pot ajunge pana la suspendarea activitatii in cazul in care agentii economici nu respecta noile reglementari. Se estimeaza ca in industria de panificatie se inregistreaza, de fapt, unul dintre cele mai mari niveluri ale evaziunii fiscale.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90