New Profesional Consult 930 x 122

operatii_judetean03

Primele operatii urologice laparoscopice facute la Spitalul Judetean

In premieră pentru judeţul Argeş, doi pacienti au fost supusi unor operaţii urologice laparoscopice in Spitalul Judetean. In acest scop, Prof. Univ. Dr. Ioan Coman – Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal Cluj au asistat la operatiile realizate de dr. Flavius Băjan – şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean Argeş si colegii sai.

Cei doi experţi de la Cluj în intervenţiile laporoscopice urologice au explicat de ce acest serviciu este mult mai benefic pentru pacienţi.

Avantaje

Aceştia nu mai sunt victimele, aşa cum era în cazul operaţiilor clasice, traumatismului datorat unei incizii, deoarece nu se mai taie masa musculară, procesul fiind executat în urma unor înţepături de 5-10 mm diamentru în tegument. Şi pierderea de sânge este mult mai mică. Ca atare, durerea pe care trebuie să o suporte pacienţii este mult mai mică şi, corpul nefiind supus unei intervenţii violente, poate fi externat chiar din ziua următoare. De asemenea, recuperarea este de o durată mult mai mică decât în cazul operaţiilor clasice, astfel că, la scurt timp după ce a suferit intervenţia chirurgicală se poate reintegra în societate şi în câmpul muncii, fiindu-i permise eforturi fizice.

 În opinia experţilor de la Cluj, care şi-au manifestat disponibilitatea pentru a continua această relaţie cu Argeşul, inclusiv prin asistenţa acordată în cazul unor intervenţii complicate, nu doar pentru pacienţi intervenţiile chirurgicale laparoscopice sunt eficiente, ci şi pentru unitatea medicală, mai ales dacă se fac operaţii permanent, aparatura fiind folosită la capacitatea maximă.

masa de operaţie un pacient cu chist renal, care a fost operat prin 3 puncte de abord de câte 15 mm prin lombă, şi o pacientă cu calcul (piatră) mare în rinichi şi malformaţie pe ureter. Ambii pacienţi, dacă evoluţia va decurge conform graficului, ar putea fi externaţi chiar maine. De precizat că puteţi alege astfel de operaţii, ele fiind suportate, la fel ca şi restul intervenţiilor chirugicale, de asigurările de sănătate.

operatii_judetean01

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90