930×122 POSADA 5

ghiozdane

Prefectul a atacat in contencios programul “Primul ghiozdan”

Ceea ce era de asteptat sa se intample, in urma declaratiilor facute in presa, s-a intamplat. Gheorghe Davidescu, prefectul judetului Arges, a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care se stabilize ca vor fi distribuite pentru elevii din clasa I din judet circa 6.000 de ghiozdane.

Chiar daca si consilierii PDL au votat in favoarea programului “Primul ghiozdan”, iata ca prefectul Gheorghe Davidescu a tinut sa blocheze programul printr-o actiune in instanta. Prefectul invoca faptul ca hotararea CJ ar fi nelegala deoarece CJ nu ar avea competente sa deruleze un asemenea program. Eventual, se arata in motivare, CJ ar fi putut sa aloce fonduri Consiliilor Locale care sa cumpere ghiozdane pentru elevi.

Ion Manzana, vicepresedinte al PSD Arges, considera ca prefectul nu a facut altceva decat sa urmeze un ordin de partid, de la conducerea PDL Arges, si ca nu intelege de ce un asemenea program ar fi legal la Cluj, unde domina PDL, dar este nelegal in Arges, unde domina PSD. La randul sau, avocatul Radu Perianu, presedinte PNL Pitesti, a spus ca nu gaseste niciun temei de nelegalitate in aceasta actiune a Consiliului Judetean.

Prefectul a procedat in acest caz la fel ca si in cazul referendumului privind intentia Guvernului de desfiintare a judetului Arges. Si atunci, prefectul a atacat in contencios administrativ decizia Consiliului Judetean de a organiza un referendum prin care sa consulte populatia daca este sau nu de acord cu propunerea Guvernului de desfiintare a judetului.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA