Eurial 930 x 122

boc

Boc momeste bugetarii cu mariri salarile in an electoral

Parlamentarii PDL de Arges au participat duminica la Bucuresti la o sedinta de „revedere” pentru sesiunea de toamna a Parlamentului. La sedinta au participat marea majoritate a colegilor lor din tara, ea fiind comandata de premierul Emil Boc care este si presedintele PDL la nivel national. Cu aceasta ocazie s-a vorbit din nou de posibilitatea ca salariile bugetarilor sa revina in 2012 la nivelul de dinainte de reducerile din 2010.

Pentru ca tot sunt alegeri in 2012, premierul s-a gandit ca nu ar fi rau sa arunce pe piata ideea cresterii salariilor bugetarilor. Nu de alta, dar si asa bugetarii sunt foc si para pe actuala guvernare care a reusit „performanta” sa le reduca, per total, veniturile cu aproape 50%. Este vorba de eliminarea sporurilor si de reducerea efectiva de 25% dictata in 2010.

Totusi, Boc le-a spus parlamentarilor ca salariile nu vor creste in orice conditii. Premierul a invocat aceasta posibilitate in conditiile unei cresteri economice de 3,5% din PIB anul viitor. Asta, in conditiile unei cresteri anemice a PIB de circa 1,5% in 2011. Si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a invocat aceasta posibilitate.

„Noi dorim ca aceasta diferenta sa o dam cat mai repede, precum si acea actualizare la inflatie. Este o dorinta. Noi trebuie sa tinem seama de ce se intampla pe celelalte piete, sa fim prudenti, sa asiguram consolidarea fiscala. O decizie se va lua in momentul definitivarii bugetului, perspectiva este buna”, a spus Ialomitianu.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, masura aplicata din luna iulie. In ianuarie 2011, salariile de baza ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3