Kaia 930 x 120

Studenti_in_amfiteatru

Pitestiul- Universitati de mana a treia

Conform unei clasificari pe bazate criterii de performanta si cercetare efectuata de catre Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului si Asociatia Universitatilor Europene, cele doua universitati din Arges au fost clasate in ultima categorie valorica. Astfel, din totalul celor 90 de institutii de invatamant superior din tara, Universitatea din Pitesti ocupa pozitia 53, iar Universitatea „Constantin Brancoveanu” doar pozitia 78, ambele aflandu-se in categoria a treia.

 

De remarcat faptul ca in primele 48 de universitati din tara nu se regaseste niciuna privata. Pe locul intai se fala Universitatea din Bucuresti, iar pe locul 90 Universitatea Bioterra Bucuresti.

 

Deocamdată, toate universităţile care şi-au acreditat programele de master la ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) – indiferent dacă sunt de stat sau private – le pot menţine. Cele plasate prin clasificare în categoria a treia nu vor mai primi însă locuri subvenţionate de la stat. Următoarea etapă este clasificarea programelor de studiu, iar toate universităţile vor fi încurajate să se reacrediteze, chiar dacă autorizarea lor pentru master ori doctorate expiră abia peste câţiva ani.

Ministerul Educaţiei a anunţat alocarea a aproape 3.500 de locuri pentru doctorat, în următorul an universitar. Aproape 3.000 au fost repartizate universităţilor din prima categorie (cercetare avansată) şi doar 77 au ajuns la cele din categoria a treia. De asemenea, din cele 35.000 de locuri la master pentru 2011-2012, două treimi vor merge către cele 12 cele mai bune universităţi.

Vezi LISTA cu cele 90 de Universitati din Romania in ordinea clasificarii de catre Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului si Asociatia Universitatilor Europene

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA