Kaia 930 x 120

bani_romanesti

Santier parasit…pe bani publici

Taind din salarii si gandind noi si noi masuri de austeritate, guvernantii au uitat cu totul de o serie de investitii incepute prin diverse locuri din tara cu bani de la bugetul de stat. Guvernantii au dat bani pentru inceperea unor investitii la Pitesti, de exemplu, dar nu mai dau bani pentru a le si finaliza, probabil pentru ca e nevoie de fonduri in localitati altfel…colorate politic. Exista un astfel de caz si la Pitesti.

Un exemplu concret in acest sens este cel legat de construirea unei noi gradinite in curtea Scolii Nr. 10 Marin Preda. Constructia a inceput in urma cu mai bine de un an, iar acum santierul este invadat de buruieni. Structura de rezistenta este gata, au mai fost puse ici-colo niste caramizi, dar, gata!, stop joc!

In ciuda demersurilor facute de autoritatile locale, guvernantii nu au mai avansat cu acest proiect. Primaria cauta acum solutii sa preia investitia pentru a o finaliza cu bani de la bugetul local, mai ales ca este nevoie de crese si de gradinite, Pitestiul beneficiind de o buna natalitate. Sau poate guvernantii s-au gandit ca nu mai are rost sa aloce fonduri pentru acest proiect, in conditiile in care si asa nu vor sa deblocheze posturile pentru a angaja oameni in sistemul public?

Nu de alta, dar deja municipalitatea are nevoie de circa 30 de oameni pentru gradinitele si cresele noi deja deschise, dar guvernantii nu deblocheaza posturile…

Municipalitatea nu se afla la prima preluare de investitie de acest gen. In urma cu putin timp, municipalitatea a preluat si investitia de la o gradinita din centru, respectiv numarul 4, pe care a finalizat-o cu bani de la bugetul local, la fel ca si noul corp de cladire al Liceului de Arte Dinu Lipatti.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3