Eurial 930 x 122

calorifer99

Precizari privind ajutoarele de incalzire

Dupa cum se stie, a aparut o noua metodologie privind acordarea ajutoarelor de incalzire. Astfel, persoanele care vor sa beneficieze de ajutorul de incalzire pentru aceasta iarna trebuie sa depuna formularele de cerere si o declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei pana la sfarsitul lunii octombrie, potrivit unui act normativ publicat deja in Monitorul Oficial.Mai sunt si alte precizari importante care trebuie stiute. Pe perioada sezonului rece, ajutoarele de incalzire vor fi acordate persoanelor cu venituri de pana la 786 lei pe membru de familie, respectiv celor cu venituri de cel mult 1.082 lei, in cazul persoanelor singure.

Pentru sezonul rece 2011-2012, formularele de cerere si declaratiile pe propria raspundere se transmit la primarii pana la finalul lunii urmatoare, fie individual, fie prin asociatiile de proprietari/locatari sau prin furnizorii de energie termica. Pana la finalul lunii noiembrie, consumatorii vor fi instiintati daca beneficiaza sau nu de ajutorul pentru incalzirea locuintei.

Au aparut si datele legate de ajutoarele de incalzire cu lemne si gaze. Pentru cele cu gaze, subventiile acordate vor fi cuprinse intre 19 lei si 262 de lei, in functie de venituri. Pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, subventiile vor fi cuprinse intre 16 lei si 54 de lei.

De asemenea primariile care nu acorda ajutoarele lunar risca o amenda de la 1.000 la 5.000 de lei. Numai la Pitesti se estimeaza ca vor primi ajutoare de incalzire circa 5.000 de familii care se incadreaza in noile criteriile impuse de Guvernul condus de catre Emil Boc. Primaria cauta solutii, la randul ei, pentru a acorda si ajutoare locale, precum si subventii care sa acopere cota sau macar o parte din cota care ar fi revenit Executivului.

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90