Eurial 930 x 122

bacalaureat-proba-orala

Esecul de la bacul de toamna costa 4,2 milioane de lei

Asa cum era de asteptat, nici bacalaureatul de toamna nu a adus imbunatatiri ale procentului de promovabilitate. Cu doar 15 elevi promovati la fiecare 100 inscrisi in examen, se poate vorbi despre un adevarat dezastru. Totusi, mai exista o latura negativa a acestor rezultate. Si anume, costurile statului cu elevii care nu merg la o facultate sau nu se angajeaza.

Elevii care nu au trecut bacul de toamna au doar trei variante: fie merg sa primeasca somaj, fie stau acasa pe banii parintilor si invata pentru a mai incerca o data la anul (greu de crezut asa ceva!), fie se angajeaza (daca au unde…).

Un calcul simplu arata ca daca toti cei circa 2.800 de elevi argeseni respinsi la bacalaureatul de toamna ar merge la Agentia de Formare Profesionala pentru a primi somaj, statul ar urma sa plateasca suma totala de 4,2 milioane de lei in cintul acestora.

Este vorba de cate 250 de lei de fiecare somer, vreme de 6 luni. Nu mai punem la socoteala si taxele pe care le pierd univeritatile…Elevii care nu au luat bacul au la dispozitie 6 luni pentru a se inscrie in evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.

Ori, este greu de crezut ca, fie si in conditiile in care va ramana acasa sa iunvete un an pentru o noua sesiune a bacului, un tanar va refuza sa primeasca 250 de lei pe luna pana atunci din partea statului…

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90