New Profesional Consult 930 x 122

gerea_andrei

PDL vrea sa interzica adunarile publice!

PNL critică intenţia actualei puteri de a modifica legislaţia cu privire la organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, în sensul introducerii de restricţionări suplimentare.

Deputatul Andrei Gerea susţine că noile reglementările vor limita excesiv dreptul de protest, fundamental în orice societate democratică şi, prin aceasta, vor constitui un nou pas spre autoritarism. „Ne exprimăm surpinderea faţă de această propunere a Ministerului de Interne, care, în loc să gestioneze cu prioritate marile probleme legate de infracţionalitate, de corupţia internă, de siguranţa şi ordinea publică, ce afectează negativ întreaga societate şi pe fiecare cetăţean în parte, a găsit de cuviinţă să se ocupe de înăsprirea condiţiilor de desfăşurare a adunărilor publice.

Unele prevederi sunt de-a dreptul aberante, cum ar fi interdicţia de organizare a adunărilor în apropierea gărilor, staţiilor de metrou, unităţilor spitaliceşti sau pe traseele unde se execută lucrări edilitar-gospodăreşti, condiţii în care cu greu se va mai putea desfăşura vreun miting în Bucureşti.

Această iniţiativă reflectă de fapt obsesia actualei puteri în legătură cu protestele de stradă, dar şi o viziune generală în ce priveşte exercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, opusă valorilor şi principiilor democratice”, afirmă deputatul liberal.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90