pizzeria sapori  930 122

scut_antiracheta

Se semneaza acordul pentru scutul antiracheta din Romania

Marti, 13 septembrie 2011, are loc la Washington, SUA, un eveniment important pentru Romania si care are legatura directa cu o zona foarte apropiata de Arges. Este vorba de semnarea acordului pentru amplasarea la Deveselu a scutului american antiracheta.

Acordul va fi semnat de Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, si ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi. Acordul permite amplasarea si operarea unui sistem antiracheta american terestru, cu rachete SM-3, in Romania.

Presedintele Traian Basescu a plecat, marti dimineata, in vizita de lucru in Statele Unite dedicata semnarii unor acorduri bilaterale, seful statului fiind insotit de seful Statului Major General, de ministrii Apararii si de Externe, de directorii SIE si SRI si de ambasadorul american la Bucuresti.

Din delegatia romana fac parte, alaturi de presedinte, seful SMG, generalul-maior Stefan Danila, ministrul de Externe, Teodor Baconschi si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Este prezent si consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota.

Administratia prezidentiala a anuntat, sambata, vizita de lucru a presedintelui la Washington, mentionand ca scopul deplasarii este legat de „finalizarea unor acorduri bilaterale”.

Sursa: Mediafax

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA