Kaia 930 x 120

pitesti

Saptamana Mobilitatii Europene. Stop circulatiei masinilor!

In perioada 16.09.2011 – 22.09.2011 se desfasoara a zecea editie a Saptamanii Mobilitatii Europene. Deviza din acest an este „Mobilitate alternativa”. In aceasta saptamana, cetatenii intregului continent sunt invitati sa participe la manifestari care sa promoveze modalitatile de transport nepoluante sau mijloacele de transport in comun, cu scopul constientizarii populatiei asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului inconjurator si sanatatii umane.

Si municipiul Pitesti va participa la acest program prin mai multe activitati. Printre acestea se numara si blocarea accesului masinilor pe unele strazi.

Printre altele, municipalitatea sustine ca participa la acest program prin „fluidizarea circulatiei pe strazile cu o intensitate mare a traficului rutier, prin amenajarea de sensuri giratorii cu amplamente de spatii verzi, largirea si modernizarea strazilor, amenajarea de locuri de parcare”.

Mai ales, insa, municipalitatea a ales sa intrerupa circulatia vehiculelor cu motor in ziua de duminica, 18 septembrie, intre orele 8-10, pe urmatoarele strazi: Doinea si Ionel Aldea Teodorovici, Unirii si Banu Maracine.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3