930 x122 grota rece

maidanezi_cu_om

Maidanezii, in carca Primariilor

Parlamentarii fac ce fac si se spala pe maini de problema maidanezilor pe care o paseaza autoritatilor locale. Numai la Pitesti sunt peste 2.000 de caini pe strazi cu care municipalitatea trebuie sa se descurce, in acest sens fiind incepute si procedurile pentru construirea unei noi biobaze. Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului, a spus ca va respecta legislatia, oricare ar fi ea, in privinta maidanezilor.

Comisia de administratie a Camerei Deputatilor a elaborat un nou raport la proiectul de lege privind cainii fara stapan, stabilind ca eutanasierea cainilor va fi decisa de administratia locala, numai dupa consultarea cetatenilor din localitatea respectiva.

In precedentul raport eutanasierea era decisa de consiliul local, fara consultarea cetatenilor si a fost modificat introducandu-se obligativitatea consultarii cetatenilor in aceasta problema.

Consultarea se va putea face prin diverse metode, inclusiv prin studii, sondaje de opinie, referendum, ba chiar si adunari pe cartiere. O alta modificare fata de precedentul raport este faptul ca s-a generalizat sistemul cip si de evidentiere a cainilor.

Vor fi montate cip-uri si la cainii din curti, din proprietatea cetatenilor si la cei din strada. In privinta sterilizarii, prevederile au ramas aceleasi, sterilizarea facandu-se transparent, cu participarea ONG-urilor.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3