930 x122 grota rece

mediu-arges

Septembrie, in zodia…Mediului

Luna septembrie este una plina din punct de vedere al manifestarilor dedicate protectiei mediului. Datele cele mai importante in care vor avea loc manifestari si in Arges sunt 16 septembrie, 16-22 septembrie si 23 septembrie.

Astfel, in fiecare an, in data de 16 septembrie, se sarbatoreste Ziua Internationala pentru Protectia Stratului de Ozon. Descoperirea gaurii din stratul de ozon a fost un soc pentru intreaga lume. Ea a fost considerata a fi unul din cele mai mari dezastre ecologice ale secolului trecut. Cauza diminuarii stratului de ozon se considera a fi poluarea atmosferei cu compusi chimici care reactioneaza cu ozonul, cunoscuti sub numele de freoni.

Saptamana Mobilitatii Europene, care se va desfasura in perioada 16-22 septembrie, este sprijinita de Comisia Europeana, prin  Directia Generala pentru Mediu, fiind initiata in aprilie 2002. Sute de orase europene, printre care si Pitestiul, se pregatesc sa participe la cea de a 10 – a editie a Saptamânii Mobilitatii Europene, care se desfasoara in acest an sub deviza: Mobilitate altenativa.

In fine, Ziua Mondiala a Curateniei – 23 septembrie – a fost lansata in 1993 de catre Organizatia Natiunilor Unite in parteneriat cu organizatia Clean Up the World si are menirea de a inspira si a indemna comunitătile sa  curete, sa imbunatateasca si sa protejeze ambientul lor local.

555×222 grota rece
eurial 570×90