930×122 CAPRA 5

aoafin_003

Fiscul promite mai multa ingaduinta agentilor economici

Vineri, 16 septembrie 2011, a avut loc la sediul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Arges (la fostul cinema Lumina din Gavana) o intalnire intre conducerea Finantelor Publice, a Garzii Financiare si oameni de afaceri din judet. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai mai multor firme din diverse domenii de activitate, in vreme ce Finantele si Garda au fost reprezentate la varf: Dorin Falca si Valeriu Minca. Obiectivul intalnirii a fost acela de a se prezenta modificarile aduse Codului de Procedura Fiscala.

Seful Finantelor, Dorin Falca, a subliniat faptul ca inca din toamna anului trecut a dorit sa aiba loc o asemenea intalnire si ca ar fi bine ca sedinte similare sa aiba loc periodic. „Directia Finantelor trebuie sa lucreze langa si pentru contribuabili. Ni se pare firesc, asadar, sa avem intalniri cu mediul de afaceri.

Sa stiti ca multe modificari legislative au plecat, ca propuneri, de la noi din Arges. Mi-a parut rau sa constat, insa, ca, de exemplu, compensarea datoriilor la stat cu sumele pe care diverse firme le aveau de primit de la stat a fost aplicata de doar doua firme din Pitesti. Si acestea au facut compensarile cu Primarii din alte judete.

De asemenea, tot noi am fost cei care am propus suspendarea popririlor cu garantia creantelor”, a spus Falca. Directorul Finantelor a mai subliniat faptul ca agentii economici din judet sunt de buna credinta si ca, spre deosebire de anii trecuti, procentul firmelor la care au loc controale si care sunt amendate a scazut de la 50% la 10%.

La randul sau, seful Garzii Financiare, Valeriu Minca, a spus ca rolul institutiei pe care o conduce s-a schimbat mult. „Eram perceputi ca o institutie introvertita. Dar activitatea noastra de baza acum este de indrumare. In ceea ce priveste evaziunea fiscala, prezenta atator reprezentanti de firme aici ne face sa credem ca doriti sa respectati legislatia. La ultima videoconferinta pe care am avut-o cu conducatorii de la Bucuresti ni s-a cerut sa nu fim excesivi in aplicarea legii, ci sa ne axam mai mult pe indrumare”, a spus Minca.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90