930×122 POSADA 5

permise_false1

Falsificatori si comercianti de permise auto

Dacă tot a fost destructurată acea grupare care contra cost examinau (sau ba) diferiţii pretendenţi la obţinerea permiselor de conducere, examene care se susţineau atât la Piteşti, cat şi în alte câteva oraşe din judeţul nostru, dar si faptul că atât şcoala dar mai ales examenul nu insemna si obtinerea permisului, le-a dat idei unor întreprinzători.

Şi anume să tipărească iar apoi să comercializeze (contra sumei de 1.000 de euro) doritorilor de chilipiruri permise de conducere la comandă.

Fără emoţii, fără examen dar cu….permis

Cu puţină inconştienţă, cu minime noţiuni într-ale condusului sigur s-au găsit destui aspiranţi pentru a deveni posesori ai unui mult râvnit permis de conducere iar suma cerută de către respectiva gruparea din oraşul Basarabilor, nu era una exegerată. Asta dacă te gândeşti cât te costă o şcoală de şoferi, cât te mai costă actele, plus emotiile de la examen.

În plus mai trebuie luată în calcul şi varianta că nu-i obligatoriu să treci de cele două probe – sală şi oraş.

Patru permise şi trei…indivizi

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au avut nevoie de câteva luni pentru a documenta, supraveghea şi trece la acţiune în privinţa celor trei indivizi care puseseră la cale acest mod de a câştiga un ban „cinstit” din falsificarea unor permise de conducere. Până la data declanşării acţiunii de săltare a indivizilor, aceştia comercializaseră pe câte 1.000 de euro/ bucată, patru permise false de conducere. Cei trei, Florian Licurici, de 43 de ani, Florin Cătălin Bănică, de 32 de ani ( despre care se crede ca era şeful acestei reţele) şi Francesco Gabriel Cheianu, de 19 ani ( cel care se ocupa cu confecţioarea permiselor false de conducere), toţi din Curtea de Argeş, au fost săltaţi şi transportaţi la sediul I.P.J. Argeş pentru continuarea cercetărilor.

De altfel, din locuinţa ultimului dintre cei trei, oamenii legii au găsit mai multe calculatoare şi imprimante pe care Francesco le folosea pentru confecţionarea permiselor, care au fost la rândul lor ridicate în vederea cercetărilor. Pe numele celor trei indivizi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de falsificare de documente oficiale, fiind introduşi în arestul poliţiei pe bază de ordonanţe de reţinere pentru câte 24 de ore.

permise_false2permise_false3permise_false4

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90