930X122 MAIA

daciana_sarbu

Ce mai fac fostii parlamentari parasutati de la Bucuresti in Arges

Au venit in Arges pe post de mari salvatori, dar cu o singura exceptie au sfarsit prin a fi uitati. Cand au ajuns in judet au starnit nemultumiri mari in randurile organizatiilor locale de partiddeoarece fusesera numiti peste capul structurilor locale. Desi in mod oficial erau prezentati ca mari valori care ajuta filialele, pe la spate au fost lucrati si barfiti in fel si chip. Este vorba de oameni care au fost impusi de la centru pe listele formatiunilor politice din Arges si care au ajuns parlamentari pe munca acestora. Doar Vacaroiu mai este regretat…
De departe, cea mai importanta personalitate care a reprezentat Argesul in Parlament dupa 1990 a fost Nicolae Vacaroiu, presedintele actual al Curtii de Conturi. El este si acum regretat de organizatia locala a PSD, caci Vacaroiu, orice s-ar spune, dadea o greutate aparte organizatiei. De numele sau este legat, de altfel, proiectul centurii ocolitoare a Pitestiului. Multi spun ca daca Vacaroiu ar fi ramas senator de Arges, Pitestiul ar fi avut si a doua centura ocolitoare, cea pe ruta Albota – Trivale – Bascov. Vacaroiu a lasat insa organizatia din Arges cu ochii in soare, renuntand la mandatul de parlamentar inainte de alegerile din 2008 si la statutul de membru al PSD pentru a prelua functia de presedinte al Curtii de Conturi.

Un al doilea personaj cu greutate a fost tot in curtea PSD, respectiv actualul reprezentant al Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu. Din inversunat critic al politicii de drepta, Tanasescu a ajuns acum fie aliatul Guvernului Boc si al presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste masurile de austeritate. In plus, numele fostului ministru de Finante a fost vehiculat si pentru functia de premier in locul lui Boc atunci cand s-a pus problema unui Guvern de tehnocrati.

Europarlamentari, sindicalisti…
Tot PSD Arges a mai avut in ograda doi reprezentanti de seama de la centru: Daciana Sarbu, ajunsa acum europarlamentar si sotia lui Victor Ponta, si Dumitru Chirita, fost deputat, acum membru al conducerii Casei de Asigurari de Sanatate. Niciunul dintre ei nu este regretat, ba chiar atunci cand au fost in Parlament ca reprezentanti ai Argesului nu erau priviti cu ochi buni.

Premierul poet
In ceea ce priveste PD Arges, transformat in PDL, doua sunt personalitatile marcante de la centru care au fost impuse aici: fostul premier Radu Vasile (a fost senator de Arges) si actualul deputat de Pitesti Cristian Boureanu. Dupa “escala” in PD, Radu Vasile si-a anuntat revenirea la PNTCD, el participand deja la mai multe intruniri ale acestei formatiuni politice. In timpul liber, fostul premier scrie poezii, publicand chiar si cateva carti intre timp. In ceea ce-l priveste pe Boureanu, acesta pare sa fi rupt total legaturile cu Argesul, desi reprezinta acest judet in Parlament. Rolul sau la conducerea PDL Arges a luat sfarsit, asa incat el poate sa isi vada linistit de afacerile din capitala si din strainatate.
Afaceri si spiritism
Pe la PC, desi partid mai mic, a trecut si fostul vicepremierul George Copos, om de afaceri recunoscut pentru “ariciul” de la buzunare. Acum, Copos s-a retras total din politica si s-a dedicat afecerilor. Decizia a fost luata dupa ce fostul senator de Arges a avut parte de o serie de controale ale institutiilor statului si dupa ce a intrat in vizorul acestora. Acum, Copos isi imparte timpul intre afaceri si echipa sa de suflet, Rapid Bucuresti, pe care o si finanteaza.
Tot la PC a fost deputat de Arges si fostul peremist Dragos Dumitriu. Acesta se ocupa in prezent de un site dedicat fenomenelor paranormale si discutiilor crestine, fiind implicat si in proiecte media si in unele comisii de la Liga Profesionista de Fotbal. In plus, el cocheteaza si cu Partidul Ecologist.

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90