930 x122 grota rece

tribunal1_02181500

Fara parcare, zona noului Tribunal se va bloca

Proiectele de investitii ale antreprenorilor privati au intrat „la apa”, cum se spune, criza avand un rol determinant in acest sens. Cu toate astea, proiectele imobiliare de anvergura nu s-au incheiat in Arges, mai precis in Pitesti. Prin accesarea unor programe cu finantare de la bugetul de stat si din fonduri europene, Ministerul Justitiei construieste la Pitesti un nou sediu pentru Tribunal si renoveaza vechea cladire a Curtii de Apel. Toate bune si frumoase, numai ca cel putin investitia de la noul Tribunal da mari batai de cap edililor municipiului din punct de vedere al parcarilor. Una dintre cele mai generoase parcari din Pitesti era cea numita „Argesul”. Rand pe rand, locurile de parcare de langa Bulevardul I.C. Bratianu, peste drum de Casa de Pensii, s-au redus vazand cu ochii: au aparut Alcadibo, Modec, acum Tribunalul.

Aceasta ultima investitie a desfiintat, practic, parcarea municipalitatii. Asa se face ca acum in zona – una dintre cele mai aglomerate din municipiu – este o aglomeratie de nedescris. Solutia este aceea a construirii unei parcari supraterane, dar se pare ca noul Tribunal va fi gata inainte macar ca cineva sa sape prima cupa la parcarea mult visata.

Si asta deoarece Consiliul Local a aprobat deja concesionarea unui teren pentru patronii complexului comercial Trivale sa construiasca o parcare supraetajata, proiectul nu a fost nici acum demarat. Municipalitatea ar urma sa se aleaga si cu locuri de parcare, si cu bani din concesiune. Ritmul in care se construieste noul Tribunal este unul alert, iar avocatii deja si-au inchiriat birouri in 3 din cele 9 niveluri ale Institutului de Proiectari care este, la randul sau, in renovari tocmai pentru a fi pregatit pentru marea deschidere a Tribunalului.

Alternativa cea mai apropiata de parcare este la parcarile cu plata din Centru si la parcarea supraterana de langa Biserica Mavrodolu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90