930×122 CAPRA 5

dan-diaconescu

Cum au trait oamenii lui Dan Diaconescu procesul pentru inregistrarea partidului

Dupa cum se stie, luni, 19 septembrie, Partidul Poporului – Dan Diaconescu a primit, in sfarsit, acceptul magistratilor de a fi inscris in Registrul Partidelor Politice. Incercari in acest sens au fost facute pe o perioada de aproape un an, fara succes, insa, din cauza nenumaratelor contestatii si a amanarilor repetate de termene de judecata. Printre cei care au pledat in instanta pentru inscrierea partidului s-au numarat si liderii argeseni ai Partidului Poporului, respectiv sotii Sanda si Marian Fulga, amandoi avocati de profesie. Sanda Fulga a fost avocat chiar la ultimele termene de la Curtea de Apel Bucuresti. Marian Fulga ne-a declarat ca atmosfera de la ultima sedinta a instantei, cea in care s-a dat verdictul favorabil PP-DD, a fost una incarcata de tensiune…

Judecata a avut loc la etajul I al Curtii de Apel Bucuresti. Zeci de persoane au luat loc in sala, alte zeci fiind pe holuri si afara. Toti aveau mari sperante, desi erau inregistrate nu mai putin de 52 de contestatii care incercau sa blocheze inregistrarea partidului.

„Completul a fost format din 3 magistrati, un barbat si doua femei. Barbatul purta o camasa portocalie si avea o mapa de aceeasi culoare. Una dintre femei a intrat in sala de judecata foarte incruntata, ceilalti doi magistrati au intrat zambind. Atunci am zis ca avem o sansa…Cand au deschis dosarele voluminoase, Dan Diaconescu era pe varfurile pantofilor. In sala nu se mai auzea nici musca. Iar atunci cand a fost anuntat verdictul sala a izbucnit in urale.

Judecatorul a incercat sa tempereze lumea, dar nu a reusit, asa ca vreme de cateva minute au fost urale iar oamenii se imbratisau, ba au imbratisat si jandarmii care erau in sala. Eu unul am plans de emotie, a fost o lupta fantastica, luni de zile la rand…

Ulterior ne-au spus oamenii de afara ca au auzit urletul de bucurie din strada, asa de tare au rasunat uralele”, ne-a declarat Marian Fulga, presedinte al PP-DD. In perioada urmatoare se va trece la organizarea de alegeri interne iar obiectivul pentru alegerile din 2012 este obtinerea a cel putin 10% din voturi.

555×222 grota rece
eurial 570×90