Eurial 930 x 122

jandarmi

Dupa stransul gunoiului, jandarmii au cules infractorii

Participanţi ca alţi cetăţeni la marea acţiune de strângere a munţior de gunoaie pe care alţi semeni de-ai noştri le-au semănat pe acolo pe unde au mers, jandarmii nu şi-au luat o binemeritată pauză şi, au trecut la activităţile de zi cu zi.

Şi nu doar au trecut, ci şi-au făcut şi datoria, pe masa instanţelor de judecată urmând să apară noi dosare de cercetare penală.

*Se întunecase deja dar acest lucru nu a însemnat că patrula de jandarmi care efectua serviciul prin zona Institutului Pomicol de la Mărăcineni, să nu observe o mişcare suspectă în livada de meri. Acolo, doi indivizi se luptau să înghesuie în portbagajul unui autoturism Dacia Logan mai mulţi saci ce păreau destul de grei. Cei do hoti de mere erau Mihaela, de 40 de ani şi soţul acesteia Constantin Badea, de 50 de ani, ambii din Bascov care reuşiseră să bage în portbagaj trei saci cu mere a căror greutate a fost stabilită la 93 de kilograme. Deşi cei doi au declarat că merele le luaseră pentru a le consuma, nu s-au putut totuşi bucura de fructele respective ( care le-au fost confiscate), în locul acestora fiindu-le întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiunea de furt şi furt calificat;

*Un alt produs, la fel de căutat pentru vitaminele ce le conţine, este şi peştele, mulţi fiind cei care ori de câte ori au ocazia, dau fuga pe malul apelor pentru a-l captura. Legal sau mai puţin legal. Plecaţi înr-o acţiune împreună cu inspectori piscicoli, jandarmii nu au avut mult de mers pe malul râului Argeş. Undeva între Cireşu şi Topoloveni, aceştia au surprins un bărbat care trăgea din apă o „paraşută” confecţionată din plasă monofilament. Imediat cum au pus mâna pe pescar, jandarmii au trecut la inventarierea plasei, ocazie cu care au constatat că în acerasta se aflau 10 peşti din speciile şalău şi roşioară care au fost redaţi imediat mediului din care proveneau. Şi, pentru a nu rămâne cu buza umflată, pescarului – braconier Nicolae Negoi, de 59 de ani, din Topoloveni, i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Alţi 8 pescari au fost depistati şi sancţionaţi cu câte 600 de lei pentru faptul că pescuiau fără permis.

plasa_peste

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90