pizzeria sapori  930 122

police_parcare3

Parcarea, pentru unii „muma”, pentru altii…”ciuma”

Nu cu mult timp în urmă, a fost reluată activitatea de ridicare a autoturismelor şi pe care poliţiştii locali considerând că sunt parcate neregulamentar, după aplicarea sancţiunii, vor solicita firma agreată de către primăria Piteşti, să ridice respectivul autovehicul.

Deja am putut constata că ridicatul maşinilor se face pe „ochi frumoşi” iar cei care resimt iin buzunare, sunt până la urmă tot cei cetatenii de rand. De luni, de când a fost redemarată această operaţiune de ridicare, au fost ridicate 10 autoturisme, astfel luni-2, marţi-3 şi miercuri-5. O fi mult, o fi …puţin, ce importanţă mai are, atâta timp cât marea săltare nu se face decât în zona cea mai centrală a…centrului Piteştiului.

Aşa după cum se face precizarea purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, agentul Bogdan Aristănţoiu, vor fi ridicate cu predilecţie, acele autoturisme care sunt parcate fie pe trecerile de pietoni, ori în staţiile de autobuze sau pe spaţiile verzi. Până aici suntem de acord cu aceste precizări şi salutam iniţiativa ca maşinile ce sunt parcate de câţiva nesimţiţi pe trotuare, obligând pietonii să circule pe stradă ( inclusiv mamele cu cărucioare) sau care trag autoturismele pe trecerile de pietoni, ori în locuri cât mai apropiate de cele în care şoferii respectivelor maşini trebuie să ajungă. Dacă s-ar putea chiar să urce pe treptele instituţiilor unde ar avea aceştia treabă.

„Uite cine…vorbeşte!”

Bine, bine acesta este titlul unui filme de mare succes dar prea se potriveşte ca o mănuşă la materialul care urmează şi care, bineinţeles că face referire la locurile unde unii semeni de-ai noştri preferă să-şi parcheze autoturismele. Culmea este că cei care au făcut astfel de afirmaţii ( vizavi de comoditatea unora care, dacă ar putea, şi-ar parca maşinile şi pe trepte) au fost chiar poliţişti cu funcţii de răspundere la conferinţele de presă la care se discuta despre astfel de ridicări. În toate discuţiile de până acum singura referire a fost făcută vizavi de faptul că o ditamai parcare care este dată în folosinţă în vecinătatea Bisericii Mavrodolu, este mai mult goală. De acord şi cu această referire, cel puţin în ceea ce-i priveşte pe proprietarii acelor autoturisme ca şi le parchează neregulamentar, chiar foarte aproape de respectiva parcare. Există nu foarte depate de centrul centrului, o instituţie bugetară care, culmea, are calitatea de a aplica sancţiuni celor care încalcă legea, la poliţişti ne referim, mai precis la locaţiile unde funcţionează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş şi care, ca orice instituţie ce se…respectă pe ea şi mai puţin pe contribuabili, şi-a amenajat parcări peste parcări, mai mai să se urce chiar pe scările instituţiei.

Şi, ca orice contribuabil, vii cu treabă la poliţie, sa zicem pentru a-ţi scoate un cazier judiciar. Iar dacă ai proasta inspiraţie de a veni până la respectabila instituţie cu autoturismul, atunci ai o mare problemă. Nu găseşti nici dacă vei căuta cu lumânare, un loc unde să îţi parchezi şi tu maşina, fie şi pentru câteva minute. Din momentul în care ai intrat cu autoturismul pe strada Victoriei ( acolo unde funcţionează I.P.J. Argeş) şi până la intersecţia cu Bulevardul Republicii, nu vei găsi în vecii – vecilor un locşor pentru parcare. Bine, răspunsul ţi-l putem da chiar noi: „Păi chiar vrei să te urci pe scări cu maşina? De ce nu ai fost prevăzător şi nu ai parcat-o la…Mavrodolu?”. Păi acolo trebuie să staţioneze doar maşinile poliţiştilor care prestează în folosul populaţiei. Ce dacă sunt montate semne de circulaţie care interzic parcare? Alea sunt valabile doar pentru contribuabili. În plus printre picături, chiar şi de sudoare, „şăful ăl mare” se rupe din treabă, aruncă un ochi pe geam şi, imediat cum observă că un autoturism a fost parcat de vreun contribuabil, sună imediat la rutieră pentru ca acesta să fie sancţionat. Şi, să nu vă gândiţi cumva că strada respectivă este aglomerată toate cele 7 zile cât are o săptămână. Nu, doar de luni şi până vineri inclusiv, că sâmbătă şi duminică pe acolo poţi veni chiar şi cu tirul, că bate vântul de cât de goală este strada.

police_parcare1police_parcare2

555×222  MAIA
eurial 570×90