930×122 CAPRA 5

primaria_pitesti_nou

Teren pentru sensul giratoriu de la Agip

Consiliul Local al municipiului Pitesti a aprobat, in sedinta extraordinara, achizitionarea unui teren care se afla in zona Agip (Nord). Terenul va fi folosit pentru largirea Bulevardului Nicolae Balcescu in zona respectiva, acolo unde a fost dat in folosinta un nou sens giratoriu. Terenul pe care municipalitatea a decis sa il achizitioneze in regim de urgenta are o suprafata de 17 metri patrati si a apartinut unei persoane fizice. Pentru aceasta suprafata de teren, Primaria a ajuns la un acord pentru plata a 4.500 de euro. Suma a fost stabilita prin negociere.

Achizitionarea acestui teren este necesara deoarece soferii s-au plans ca sensul giratoriu de la Agip este prea mic, neasigurand fluenta necesara traficului. Prin achizitia acestui teren se creaza premisele amenajarii a inca doua benzi de circulatie in zona respectiva.

Aceasta este a treia achizitie imobiliara a Primariei din acest an. Prima a fost aceea a unui teren in Smeura, comuna Mosoaia, acolo unde va fi construita o noua biobaza pentru maidanezi. A doua achizitie a fost aceea a unui teren la Albota, teren care va fi impadurit (Romsilva a cerut acest lucru pentru a permite ca un teren din Zavoi sa fie scos din circuitul silvic si sa fie amenajat pe malul Argesului un parc).

Pentru cele 12.000 de metri patrati de teren din Smeura Primaria a platit circa 3 euro pe metrul patrat. Pentru 19,8 hectare de teren – pasune – cumparate de la Primaria Albota, municipalitatea scoate din visterie 76.000 de euro.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3