930X122 MAIA

meedic_cu_telefon

Servicii medicale „neesentiale”

Guvernul a anuntat ca va revizui pachetul de servicii medicale sociale, astfel incat statul sa acopere, incepand cu anul viitor, mai putine investigatii de sanatate. Serviciile considerate „neesentiale” vor fi furnizate doar pe baza unor asigurari suplimentare, inclusiv private.

Va aparea, astfel, asa-numitul „tichet de sanatate”. Pentru o consultatie la medicul de familie, contributia personala va fi de 5 lei. Medicii vor avea program de 7 ore pe zi la cabinet, iar pachetul de baza de servicii medicale nu va mai presupune vizite la domiciliu din partea acestora, in timpul programului.

Bolnavii care vor avea nevoie de astfel de vizite acasa, in afara orelor de lucru, vor plati  15 lei. Nici la ambulatoriul clinic, explorarile functionale nu vor mai fi gratuite, intrucat nu vor mai face parte din lista serviciilor decontate separat.

Bolnavii vor plati 10 lei pentru fiecare consultatie la medicul de specialitate din ambulatoriu, iar o vizita la domiciliu efectuata in afara programului de lucru al medicului va costa 20 de lei. Pentru serviciile de recuperare-reabilitare din ambulatoriu, contributia personala va fi de 50 de lei pe cura de tratament (cel mult 10 zile cu 4 proceduri pe zi).

Pentru asistenta spitaliceasca, se prevede plata a 20 lei pe consultatie la structurile de urgente ale spitalelor. Daca va avea nevoie de internare, bolnavul va plati 10 lei pe episod de spitalizare de zi (servicii sau caz rezolvat).

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90