930 x122 grota rece

ZooTrivale27

Intrare gratis la Zoo

Marti, 4 octombrie, este Ziua Internationala a Animalelor. Cu aceasta ocazie, Primaria Pitesti a pregatit o surpriza cetatenilor, si mai ales celor mici. Intrarea in aceasta zi la Gradina Zoologica din Trivale va fi libera pana la terminarea programului, la ora 19,30. In aceasta zi, asociatiile de protectie a animalelor pregatesc mai multe actiuni prin care sa marcheze Ziua Internationala a Animalelor. Patronata de Sfantul Francisc de Assisi, ce si-a dedicat viata oamenilor si propovaduia respectul pentru animale pe care le considera creatia lui Dumnezeu si frati ai omului, ziua de 4 octombrie, proclamata oficial Ziua Internationala a Animalelor, in 1945, este dedicata onorarii, binecuvantarii si protectiei animalelor din intreaga lume.

« Protectia animalelor este datoria noastra si dreptul lor. Inca nu le recunoastem pe deplin drepturile, iar dreptul suprem, “la viata”, il ignoram in totalitate atunci cand vorbim de animalele pe care le inmultim si le crestem pentru a le ucide, incarcandu-ne viata, clipa de clipa, atat moral, spiritual cat si fizic.

Pana cand vom constientiza cu totii ca animalele ne-au fost lasate in grija si nu in posesie, ca utilizarea lor in modul in care o facem astazi este un act de violenta asupra lor si a vrerii Creatorului, pana cand vom invata ca iubirea si compasiunea sunt cele mai importante calitati ale fiintei noastre, va trebui sa invatam sa respectam cel putin dreptul lor la o viata demna.

Pentru puritatea si frumusetea lor, pentru bucuria care ne-o aduc trilurile diminetilor, zumzetul albinelor, cantatul cocosului, latratul cainelui, torsul pisicii, sa le aducem astazi un omagiu tuturor animalelor si sa recunoastem ca viata noastra fara ele ar fi anosta », a declarat Carmen Arsene, din Pitesti, vicepredinte al Federatiei Nationale de Protectie a Animalelor din Romania, fost vicepresedinte al asociatiei care administreaza Biobaza de la Smeura.

 

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90