930×122 POSADA 5

ridicat

Ridicarea masinilor, din nou sub semnul intrebarii

La finalul lunii septembrie a anului 2011, Primaria Pitesti a reluat activitatea de ridicare a masinilor oprite neregulamentar. Dupa o pauza de aproape un an cauzata de o serie de aspecte legislative neclare, Poliţia Naţionala retragandu-se din acţiunile de ridicare tocmai din acest motiv, sarcina de a asista la aceste demersuri a revenit agenţilor de Poliţie Locala. Activitatea se desfasoara in aceiasi parametri ca si pana acum (costuri, operator – CNCD, depozit), dar risca sa fie blocata din nou de un proiect legislativ menit sa reglementeze ridicarea masinilor. Conform acestei prevederi, masinile ar putea fi ridicate numai ca masura excepţionala!

Conform proiectului de lege menţionat, masinile ar putea fi ridicate numai ca masura excepţionala, cand obtureaza traficul sau constituie obstacol pentru circulaţie, iar toate sumele incasate in urma acestor acţiuni devin venituri la bugetele locale, fiind interzisa solicitarea lor de firme private, potrivit unei iniţiative legislative.

Ori, in cazul Pitestiului, o parte din sumele provenite din aceasta operaţiune ajung tocmai la operatorul privat CNCD cu care Primaria a incheiat contract dupa ce a scos la licitaţie serviciul respectiv. Interesant este faptul ca printre iniţiatorii acestui proiect de lege se afla si deputatul Radu Vasilica, cel care reprezinta PSD Arges in colegiul Stefanesti!

Tudor Ciuhodaru este un alt deputat care susţine demersul, iar numele Oanei Mizil nu mai trebuie prezentat.

Proiectul prevede ca parcarea neregulamentara se va sancţiona numai cu amenda daca masina nu obtureaza strada. Deocamdata, proiectul va fi dezbatut in Senat, in calitate de prima Camera sesizata, urmand apoi sa ajunga pentru votul final in Camera Deputaţilor.

Eurial 555 x222
eurial 570×90