930X122 MAIA

Toamna_Pitesteana_011

Toamna Pitesteana, o noua editie

Vineri, 7 octombrie, a inceput la Pitesti o noua editie a manifestarii de sezon Toamna Pitesteana. La deschiderea manifestarii au fost prezenti atat Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, si Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean, cat si Ion Cornel Lazar, presedinte al PC Arges. Toamna Pitesteana va…dura pana pe 16 octombrie.

Piata Vasile Milea a devenit dintr-o data piata agroalimentara. Zeci de comercianti din localitatile limitrofe si din pietele deja existente in municipiu au pus stapanire si pe piata centrala, cat si pe Strada Mare, pana aproape de Biblioteca Judeteana. Comerciantii vand de la struguri, mere si pere pana la legume, miere, branza, cazane de tuica, must, mititei, vin, tuica sau produse artizanale. Cateva terase au fost, de asemenea, deschise pentru a le stinge doritorilor pofta de mici si carnaciori sau pastrama pe gratar.

 

Constantin Nicolescu si Tudor Pendiuc au facut un „tur” al pietei si s-au intretinut cu majoritatea comerciantilor care i-au imbiat sa guste din produsele lor. Pe scena din piata au fost aduse din ansambluri de muzica usoara si populara, in special ale Centrului Cultural, asa ca atmosfera a fost una de sarbatoare.

Si va fi in continuare, caci autoritatile promit in fiecare zi spectacole. Problema este ca se anunta un weekend cu ploi, ceea ce ar putea strica din reusita manifestarii. Bine macar ca la deschidere a fost zi frumoasa!

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90