Kaia 930 x 120

base-ep_duster2

Soarta autostrazilor, decisa in Arges!

Romania se chinuie teribil in momentul de fata sa recupereze macar o parte din terenul pierdut fata de alte state ale lumii in ceea ce priveste reteaua de autostrazi. Cu doar 350 de kilometri de autostrazi, suntem de rasul lumii si spaima investitorilor. Infrastructura e la pamant, bazandu-se pe drumuri nationale si judetene in marea lor majoritate pe doua benzi si care sunt depasite din punct de vedere al traficului. Argesul a avut noroc cu apropierea de Bucuresti, beneficiind de autostrada inca de prin anii 70, iar dupa 90 am avut noroc cu Nicolae Vacaroiu care, senator de Arges fiind, a insistata sa fie realizata centura ocolitoare a municipiului Pitesti. Tot de numele lui Vacaroiu se leaga si refacerea drumului national Pitesti – Ramnicu Valcea, lucrare terminata prin 1996. De inaugurarea acestui drum se leaga si…soarta actuala a autostrazilor, lucru aproape necunoscut in prezent!

Actualul sef al statului, Traian Basescu, a fost ministru al Transporturilor in vreo 7 randuri. Din aceasta postura a venit si la inaugurarea drumului reabilitat spre Valcea. Trebuie spus ca, inainte de aceste lucrari, drumul era pur si simplu bombardat, plin de gropi si denivelari, punand in pericol viata participantilor la trafic. Ce a spus Basescu la inaugurarea acestui drum?

„Romania nu are nevoie de autostrazi, caci nu are trafic pentru autostrazi”, a postulat atunci, in Arges, Basescu. Citatul a ramas, dar locul in care a fost facuta declaratia nu mai este stiut. L-a readus in atentie presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, la o emisiune televizata de data recenta de la un post de televiziune local. „Atunci, in Arges, Basescu a stabilit ca Romania nu are nevoie de autostrazi. Iar acum iata in ce situatie suntem!”, a spus Nicolescu.

Mai trebuie adaugat faptul ca Basescu a lansat recent si o alta teorie conform Romania in continuare nu ar avea nevoie de autostrazi, caci turismul s-ar face…cu avionul!

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90