Kaia 930 x 120

pendiuc.1

Anomalii la recensamant

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat ca recensamantul populatiei si gospodariilor care incepe pe 20 octombrie presupune o formularistica foarte greu de completat, dar si ca autoritatii locale i s-au dat foarte multe sarcini, fara resurse. „Ce minte luminata o fi inchipuit aceste forumare?”, s-a intrebat, retoric, primarul.

„Am ramas uimit de formularistica pentru referendum. Se cer informatii despre camere, destinatia lor, numarul lor…Nu se tine cont de faptul ca un apartament se poate modifica in fel si chip. Nu mai vorbesc de faptul ca avem de-a face cu o munca greu de descris a administratiei locale.

Care este logica reducerii posturilor, a salariilor, cand toate aceste actiuni sunt duse catre administratia locala? Cum procedez eu cu angajatii care trebuie sa faca ore suplimentare, pentru ca nu ii pot plati? Cred ca la nivel central avem de-a face cu o lipsa acuta de profesionisti de se intampla toate aceste actiuni”, a spus Pendiuc.

Pentru desfasurarea referendumului este nevoie de recenzori. La Pitesti au fost inregistrate 1.450 de cereri din partea tot atator oameni, in special someri si studenti, care ar fi vrut sa ocupe cele 910 posturi prevazute pentru municipiul nostru resedinta de judet. Dupa prima ora de instruire, 20% dintre cei inscrisi au renuntat, fiind speriati de cat d emult vor avea de alergat si de banii putini pe care statul li-i da: 50 de lei pe zi, impozabili.

„Decat sa stai acasa si sa nu iei nimic, mai bine te implici intr-o astfel de actiune. Dar, asta este, se plang multi ca nu au de lucru dar iara ce se intampla”, a comentat primarul Tudor Pendiuc.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA