930 x122 grota rece

Toamna_Pitesteana_011

S-a incheiat „Toamna Pitesteana”

Editia 2011 a manifestarii traditionale cunoscuta sub numele de „Toamna Pitesteana” s-a incheiat. Centrul Pitestiului a fost eliberat de tonete, corturi, rulote si tarabe, dar nu pentru mult timp. Autoritatile planuiesc sa organizeze in noiembrie un targ de flori, ca un preambul la targul similar ce va fi organizat in 2012 cu ocazia Simfoniei Lalelelor.

In ceea ce priveste „Toamna Pitesteana”, se poate spune ca autoritatile locale au dat lovitura. Cei 76 de producatori si comercianti de produse agro-alimentare, impreuna cu cei peste 100 de comercianti de mici, produse de artizanat si haine care au ocupat centrul din piata Vasile Milea pana aproape de Primarie, au adus in visteria municipiului sume importante de bani.

Conform caculelelor celor de la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, valoarea totala a sumelor incasate de la acesti comercianti pentru ocuparea domeniului public au depasit 60.000 de lei, o suma record. Taxele au fost de 1, 2 si 5 lei pentru fiecare metru patrat de domeniu public ocupat pe zi, iar comerciantii spun ca a meritat.

Chiar daca frigul a dat mari batai de cap in ultimele zile, pitestenii nu s-au dat in laturi de la a cumpara produse de tot felul de la „Toamna Pitesteana”, mai ales ca centrul a devenit o imensa piata agro-alimentara. Autoritatile iau in calcul acum si posibilitatea ca centrul sa devina piata agro-alimentara cateva ore pe zi in weekend in mod regulat din 2012, dar ideea va fi supusa dezbaterii publice.

„Toamna Pitesteana” a debutat pe 7 octombrie 2011.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90