Kaia 930 x 120

maidanezi_cu_om

Legea eutanasierii maidanezilor, la vot secret

Membrii conducerii Camerei deputatilor au căzut de acord ca votul final de marţi pe legea care va permite primarilor eutanasierea in masa a cainilor fara stapan să fie unul secret.

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole proiectul de lege privind câinii fără stăpân, proiect ce a provocat dezbateri aprinse, opoziţia acuzând puterea că sprijină o lege ce va permite primarilor eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân.

În cadrul dezbaterilor generale, opoziţia şi-a reînnoit criticile susţinând că legea este doar în beneficiul unor primari care vor să se îmbogăţească de pe urma ecarisajului brutal al câinilor comunitari. „Principala problemă a proiectului este că nu prevede o soluţie unitară. Într-o localitate, se poate decide eutanasierea câinilor, iar în comuna apropiată nu, iar atunci acea comună va deveni sursă de pui abandonaţi în prima comună”, a obiectat liberalul Cristian Adomniţei.

Un alt argument invocat de el împotriva legii este că face adopţia câinilor din adăposturi prohibitivă prin numărul de acte solicitate pentru adopţie şi lasă deschisă posibilitatea unui tratament brutal împotriva câinilor. „Vă amintesc cazul de la Botoşani, când 300 de câini au fost ucişi cu parul de un barbar. Nu mai vreau să văd români care bat elefantul la circ în Anglia, iar dumneavoastră să vă prefaceţi că aceste lucruri nu se întâmplă (…) Fac apel la raţiune, nu la inimă: ce fel de popor vrem să fim, ce fel de popor vrem să reprezentăm”, a spus Adomniţei.

Saptamana trecuta, Parlamentul European a adoptat o rezoltie care promova mai degraba steriliza maidanezilor si reguli mai mai stricte privind stapanii care isi abandoneaza cainii, prin rezoltie europarlamentarii recunoscand oficial problema numărului în creștere al animalelor nedorite în Europa și recomandă adoptarea de strategii pentru rezolvarea situației, cerând Comisiei Europene să se implice activ.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90