930 x122 grota rece

asigurare_casa

Primarii se tem sa dea amenzi in perioada preelectorala

Discutiile privind intrarea in vigoare a legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor au facut ca niciun primar din Arges sa nu aplice vreo amenda pentru cei care nu s-au asigurat. O interpretare a legii arata ca amenzile ar trebui aplicate din 2012, desi existau opinii conform carora acestea ar fi trebuit deja aplicate inca din august 2011. In acest context au aparut disensiuni intre asiguratori si primari, iar procentul celor care s-au asigurat este in continuare scazut. Si cum la anul vor fi alegeri, este greu de crezut ca primarii vor trece la sanctionarea celor ce nu fac polite de asigurare. Unii primari spun acest lucru inca de pe acum.

„Lasati, domnule, ca nu ma pun eu rau cu oamenii tocmai cand sunt alegerile! Cum sa le dau amenzi ca nu isi asigura casele? Cine m-ar mai vota, astfel, caci oamenii nu au bani nici sa treaca strada, cum se spune!”, ne-a declarat un primar din zona Campulung.

„Cei ce au facut legea sa aplice ei amenzile, nu noi! Nu sa scoata castanele din foc cu mana noastra! Este simplu sa vii sa spui sa dam amenzi, dar oamenii nu au dupa ce bea apa. Credeti ca daca ar avea bani nu ar face asigurarea? Dar nu au! In plus, ma apuc eu sa dau amenzi tocmai in an electoral? Cine a putut gandi asa ceva?”, ne-a declarat un alt primar din zona Costesti.

Conform legii, cetatenii care nu incheie asigurari obligatorii de locuinte risca sa primeasca amenzi de pana la 500 de lei. La randul lor, primarii care nu amendeaza cetatenii primesc ei amenzi de pana la 10.000 de lei.

Problema este ca pana acum nicio societate de asigurari din Arges nu a furnizat Primariilor liste cu persoanele care s-au asigurat si cu cele care nu s-au asigurat, asa ca nici daca ar vrea, primarii nu ar avea pe cine sa amendeze…

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA