930X122 MAIA

Victor_Nita_001

Victor Nita, presedinte UNPR Pitesti: „Nu ma imbat cu apa rece”

Victor Nita reprezinta un nume relativ nou pe scena politica argeseana. Fost cadru militar, in prezent om de afaceri, Nita s-a orientat catre UNPR poate si pentru ca in acest partid s-au regasit si inca se mai regasesc multi alti fosti militari. Debordand de sinceritate si incredere intr-un alt tip de politica, Nita – care nu a mai fost angrenat in nicio alta formatiune politica – ne vorbeste despre alegeri, sanse si oameni intr-un interviu aparte in peisajul unor politicieni care nu stiu decat sa se laude…

Sunteti om de afaceri. De ce ati ales un partid de centru-stanga?
Am ales un partid cu verticalitate pentru ca am fost membru al unei structuri militare. Am crezut ca noua, fostilor militari, ne-a ramas responsabilitatea de face ceva. Un om de afaceri catre un partid de centru-stanga…Nu stiu sa fie o problema. Pentru ca un om de afaceri trebuie sa creeze locuri de munca. Creand locuri de munca, pana la urma, nu faci altceva decat sa ajuti oamenii!

Este UNPR ce v-ati dorit?
Cel putin la nivelul judetului Arges, da. Domnul Gingaras este un om deosebit, ceilalti colegi la fel. Eu nu am mai facut politica si poate de aceea sunt mai direct. Ma asteptam sa fiu respins cand am venit la acest partid, dar nu e cazul.

„Nu ma imbat cu apa rece”
UNPR si-a propus un scor de 20% la nivelul judetului Arges. Cat va propuneti la Pitesti?
E o intrebare delicata. O sa am o discutie cu domnul Gingaras, pentru ca eu sunt un om mai pragmatic. Nu ma imbat cu apa rece. Eu pana nu vad, nu cred. Astept sa aiba loc Conferinta Anuala a UNPR Arges si apoi o sa organizez o sedinta cu colegii de la municipiu si atunci voi vedea cum stam, unde stam si unde ne vedem.

Veti candida la Primaria Pitesti?
Asta va decide Biroul Judetean. Eu ma vad candidat undeva, dar vom vedea unde. Am venit in politica avand o afacere, casa, masina, cabana, nu am venit sa fac bani. Nu am venit in partid pentru a lua ceva. Altii mai vin si iti spun sa le dai o afacere ca sa aiba de unde sa dea bani la partid! Popularitate am, ma cunoaste lumea, ma stiu colegii de generatie, am fost ofiter, ma stie o tara intreaga caci am controlat toate unitatile de aviatie din tara. Dar am venit in partidul asta pentru a face ceva, nu pentru a ma intreba ce caut eu aici, sau sa imi ajut doar neamurile, familia si asa mai departe!

„M-a deranjat ca cei care vin la noi sunt numiti tradatori”

V-a nemultumit ceva din ce a facut UNPR la nivel national?
Nu stiu ce sa zic…M-a deranjat faptul ca toti cei care se indreapta spre partidul nostru sunt numiti tradatori. Si nu stiu daca un om care nu se mai regaseste undeva poate fi numit asa. Nu pot spune despre mine ca am o valoare deosebita ca politician, ca am nu stiu cati oameni in spate, dar daca vine cineva dupa mine eu nu as pleca de aici. Am gasit un mediu deosebit, unde nu impune nimic, vorbim liber. Vedeti ca la PSD Arges, care a fost condus ca un SRL, a scazut puterea liderului acum, caci oamenii nu mai vor sa fie decat liberi.

Cine castiga alegerile la anul in Arges?
Nu sunt inca pregatit foarte mult ca om politic, o repet, asa ca nu sunt pregatit nici sa raspund la aceasta intrebare. Lupta pentru Primaria Pitesti va fi clar cu Pendiuc. Sunt multe lucruri cu care nu sunt de acord, cum ar fi Tribunalul in centrul orasului, mai sunt si alte idei care trebuie luate in considerare.

„Cati oameni murdari de balegar mai gasiti?”

La nivelul judetului?
Nu stiu ce va juca Mircea Andrei. Dar daca oamenii ar percepe faptul ca toate masurile luate de Guvern au fost pentru ca se impuneau, ca erau necesare, altfel ar sta lucrurile. Sunt de centru-stanga, dar oamenii trebuie sa stie ca cea au facut Basescu si Guvernul era obligatoriu de facut. Solutia pentru Romania este FMI si nu suntem in masura sa le incalcam masurile sau sa ii suparam pe cei de la FMI, pentru ca suntem la mana lor. Oamenii nu stiu decat ca au salariile sau pensiile mici. Ce, pe grecul de rand il intereseaza ca e tara vanduta si ca va ajunge sa invete chineza sau araba? Caci aici se va ajunge. Cand esti in incapacitate de plata incepe sa se vanda tot! Daca aceasta coalitie de la guvernare de la noi ar fi perceputa corect, altfel ar sta lucrurile in tara noastra.

Care este problema cea mai mare in Romania?
Mergeti la tara si vedeti cati oameni murdari de balegar mai gasiti sau cati mai muncesc. Noi de ce nu putem munci ca italianul, ca neamtul? Mergeti la Campulung, la Bughea de Jos si rugati-i pe unii sau pe altii sa va ajute la coasa. Stiti ce va spun? Ca nu ii intereseaza. Asta e problema…

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90