930 x122 grota rece

sorina_3

A fost lansat programul „Coltul Verde din scoala mea”

Ministerul Mediului si Padurilor, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Asociatia RECOLAMP si Asociatia Ecoteca, a lansat cel mai mare program national de educatie ecologica prin colectarea selectiva a deseurilor reciclabile din scoli denumit “Coltul Verde din scoala mea”. Programul se desfasoara pe tot parcursul anului scolar  2011-2012 inclusiv in scolile din judetul nostru.

“Programul este o premiera in Romania, in ceea ce priveste educatia ecologică si grija pentru mediu.  Scopul programului este acela de a promova imbunatatirea colectarii selective a deseurilor din unitatile de invatamant preuniversitar,  prin intermediul activitatilor educationale.

Prima etapa  se desfasoara pana la 04 noiembrie 2011 si consta in inscrierea scolilor in program si amenajarea, de catre elevi, a unui Colt Verde in scoala participanta. Coltul Verde consta intr-un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporara a deseurilor reciclabile.

Odata indeplinite criteriile de baza, creativitatea si imaginatia elevilor trebuie sa iasa la suprafata si sa transforme Coltul Verde intr-o manifestare artistica cu tematica ecologica. De la desene, picturi, plante, fotografii si afise, pana la figurine, colaje sau sculpturi, “Coltul Verde din scoala mea” trebuie sa exprime viziunea elevilor asupra importantei protectiei mediului si a colectarii selective a deseurilor”, a declarat Sorina Marin, director adjunct al Agentiei Regionale de Mediu Pitesti.

Organizatorii acorda unitatilor de invatamant partipante premii in valoare de peste 10.000 euro. A doua etapa are loc in perioada 10.11.2011 – 15.06.2012 si reprezinta concursul de colectare selectiva a deseurilor. In aceasta etapa vor fi premiate, periodic, institutiile de invatamant care colecteaza cele mai mari cantitati de deseuri, exprimate pe cap de elev.

Ghidul participantului, regulamentul oficial, calendarul complet, modalitatea de inscriere si alte instructiuni de participare pot fi găsite pe site-ul programului: www.coltverde.ro/cvsm.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90